ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Μυστήριο του Βαπτίσματος στην Ιερά Μητρόπολη Κανάνγκας εν μέσω δυσκολιών

 

εραποστολική ομάδα, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κανάνγκας, επισκέφθηκε το χωριό Μπάλα, προκειμένου να τελέσουν το Μυστήριο του Βαπτίσματος. Το Κονγκό ωστόσο τη στιγμή αυτή βρίσκεται στην περίοδο των μεγάλων βροχών με συνέπεια το οδικό δίκτυο -το οποίο ούτως ή άλλως έχει τεράστια προβλήματα- να είναι απροσπέλαστο, ακόμα και από τα πιο δυνατά αυτοκίνητα. Έτσι, φθάνοντας σε ένα σημείο, καταλάβαμε πως θα ήταν επικίνδυνο να συνεχίσουμε με το αυτοκίνητο και για αυτό αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το υπόλοιπο της διαδρομής με τα πόδια. Η απόσταση ωστόσο ήταν μεγάλη και προκειμένου να μη καθυστερήσουμε περισσότερο αλλά και φοβούμενοι την περίπτωση της βροχής, παρακαλέσαμε τον ιερέα του χωριού να μας στείλει ένα μηχανάκι για να μας μεταφέρει έναν-έναν με πολλαπλές διαδρομές στον προορισμό μας.





Με την Χάρη του Θεού, τελέσαμε το Μυστήριο της Βαπτίσματος, αυξάνοντας έτσι τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε ένα χωριό, του οποίου πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ορθόδοξοι.

Την συγκεκριμένη ενορία ποιμαίνει ένας ευλογημένος, ιεραπόστολος ιερεύς, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνον στο συγκεκριμένο χωριό αλλά καθημερινά τρέχει και στα γύρω χωριά, για να κατηχήσει και να αγιάσει τους πιστούς. Για το λόγο αυτό και ο Μητροπολίτης τον αποκαλεί συχνά «Ο Πατρο-Κοσμάς της Κανάνγκα». Στο τέλος του Μυστηρίου ο Σεβασμιότατος κ. Θεοδόσιος μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο οποίος πάντοτε μεριμνά για την  πνευματική πρόοδο των Μητροπόλεων του Πατριαρχείου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε τους γηγενείς στα πτωχά σπιτάκια τους και μοίρασε ευλογίες. 

Με την ολοκλήρωση της επισκέψεως επιβιβάστηκαν τόσο ο ίδιος όσο και η συνοδεία του ξανά σε μηχανάκι, για να φθάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο για την  επιστροφή τους στην Κανάνγκα. Στο δρόμο επισκέφθηκαν για λίγο και την ενορία Νσαπού και ο Μητροπολίτης ευλόγησε και τους εκεί πιστούς. Η Ορθοδοξία τρέχει στο Κογκό σαν βίαιος άνεμος.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν !!!!












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια