ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Καραμητσόπουλος: Η Αιτωλοακαρνανία τελευταία στους εμβολιασμούς στη Δυτική Ελλάδα

Στο εμβόλιο κατά του covid-19 έχει πλέον εναποθέσει τις ελπίδες της η ανθρωπότητα για να μπει ένα τέλος στην πανδημία και να μπορέσουμε χωρίς φόβο να ξαναγυρίσουμε κάποια στιγμή στη φυσιολογική μας ζωή.

Κι ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και στη χώρα μας, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής μας ο πολύ χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία σε σύγκριση με τη υπόλοιπη Ελλάδα.
Για του λόγου το αληθές δείτε τον παρακάτω πίνακα όπου παρουσιάζουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στις περιφερειακές ενότητες του Δυτικού άξονα της χώρας (ηπειρωτικού και νησιωτικού). Τα στοιχεία αφορούν μέχρι τις 26/1/2021.Όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε η Αιτωλοακαρνανία είναι, έως τώρα, η τελευταία και με διαφορά περιφερειακή ενότητα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα σε ποσοστό εμβολιασμών με βάση τον πληθυσμό. Είναι η μόνη με ποσοστό κάτω από 1% όταν για παράδειγμα η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων έχει ξεπεράσει ήδη το 3%.
Αλλά υστερεί απελπιστικά και σε σύγκριση με το πανελλαδικό ποσοστό εμβολιασμών που είναι 1,81% (η Αιτωλοακαρνανία έχει μόλις 0,81% δηλαδή λιγότερο από το μισό).
Είναι μια εικόνα που έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που γνωρίζαμε ήδη, την σημαντική υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας στον τομέα της υγείας.
Ταυτόχρονα δείχνει την μεγάλη ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα σε περιοχές που ανήκουν στην ίδια υγειονομική περιφέρεια, την 6η ΥΠΕ.
Δυστυχώς, όπως φαίνεται, κάποιοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους Αιτωλοακαρνάνες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Απαιτούμε αυτό να σταματήσει.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δουν την πραγματικότητα που υπάρχει και να ενεργοποιηθούν άμεσα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εμβολιασμών.
Για να έχουν και οι κάτοικοι της περιοχής μας ισότιμη αντιμετώπιση με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια