ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου απευθύνει κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις του ναού.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

Αγαπητοί, 

 Η ενορία μας, από τα πρώτα έτη ίδρυσής της έως σήμερα, εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέσα για την οργάνωση των πολυεπίπεδων λειτουργιών και δράσεων της μέσω των προσφορών - δωρεών των Χριστιανών.  

Ακόμη και στα χρόνια της παρανομίας των διωγμών και των διώξεων ο κόσμος  ήταν αυτός που ενίσχυε με όλους τους δυνατούς  τρόπους την ενορία του. 

Έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα συγκινητικές προσφορές ανθρώπων που προφέρουν στην ενορία τους με ανιδιοτέλεια, αγάπη θυσία, αυταπάρνηση, χωρίς διαφημίσεις, επιδείξεις και τυμπανοκρουσίες.  

Η ιστορική πορεία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και οδηγό της ενοριακής δράσης. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της ενορίας μας δεν έλειψαν οι προσφορές/δωρεές πάρα πολλών ανθρώπων που σέβονται και εκτιμούν την ενορία, ακόμη και αν δεν συμφωνούν πάντα  σε όλα μαζί της.  

Πρόκειται για τους σταθερούς χρηματοδότες της ενορίας. Η εμπιστοσύνη των οποίων μας γεμίζει τόσο με έμπνευση όσο και με την ευθύνη, να φανούμε αντάξιοί της, αγωνιζόμενοι καθημερνά για μια κοινωνία λουσμένη  στο Φως της δικαιοσύνης της καλοσύνης και της ευημερίας. Αυτή την χρονική περίοδο, τόσο η ενορία, όσο και ολόκληρη η κοινωνία, βιώνει  μια μεγάλη κρίση λόγω της απειλής της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό προκάλεσε μεγάλη καθολική θλίψη. Πέρα όμως από όλα αυτά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που αφορά στα οικονομικά της ενορίας μας. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολύ καρό οι Ορθόδοξοι Ναοί είναι κλειστοί, με αποτέλεσμα  όχι απλώς να έχουν μειωθεί τα έσοδα της ενορίας μας αλλά τα οικονομικά της να έχουν μηδενιστεί.  

 Ο ιερός ναός ωστόσο εξακολουθεί να έχει πάγια έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, προσωπικό του ναού, εισφορές, έκτακτες φθορές και πολλά άλλα) τα οποία οφείλει να αντιμετωπίσει. Τα μοναδικά έσοδα της ενορίας μας είναι τα κεριά που ανάβετε. Δυστυχώς όμως, δεδομένου ότι οι ναοί είναι κλειστοί, κανένα από αυτά τα έσοδα δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή. 

Οφείλουμε, βεβαίως, να σας ευχαριστήσουμε όλους, εκ βάθους καρδιάς, για το γεγονός ότι κάθε φορά που ο ναός μας χρειάστηκε οικονομική στήριξη ήσασταν παρόντες. Ακόμη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και ορισμένους  επαγγελματίες του χωριού μας, που προφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, αναλαμβάνοντας διάφορες εργασίες, εντελώς δωρεάν. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γενικότερη οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γνωρίζουμε όμως και την αληθινή αγάπη σας για τον ναό. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι ανάγκη να ενισχύσουμε οικονομικά την ενορία, προφέροντας και από το υστέρημα μας.  

Όσο περισσότεροι  στηρίξουμε την ενορία, τόσο μικρότερο βάρος, θα πέσει στον καθένα μας. 

Ας βάλουμε στόχο το αυτονόητο, όφελος μας είναι, να βοηθάμε στις δύσκολες περιστάσεις, προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημα μας. 

Ιανουάριος 2021 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια