ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Νίκος Καραπάνος :Ανησυχία για την πλημμυρισμένη Δ.Ε Οινιαδών στην κοιλάδα του Αχελώου (ηχητικό)


Για το θέμα με την επικίνδυνη αύξηση των εισροών στις λίμνες των ΥΗΣ Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής και την απότομη αυξομείωση υδάτων στην κοιλάδα του Αχελώου ( Παραχελωίτιδα ) φιλοξενήθηκε στον AέραFm 99,50 στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη, ο αντιδήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο οποίος χθες συμμετείχε για το ίδιο θέμα σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Όπως επισημαίνει ο κ.Καραπάνος η περιοχή των Οινιαδών είναι ήδη  πλημμυρισμένη από την ισχυρή βροχόπτωση ενώ το νερό έχει φθάσει στα όρια της Κατοχής.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ.Καραπάνος στον ΑέραFm

   



Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφό της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενημερώνει πως λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας και της επικίνδυνης τάσης της αύξησης των εισροών στις λίμνες των ΥΗΣ Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, καθίσταται αναγκαία η σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τον Κώδικα διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ. 

Για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων από τον αναπόφευκτα έντονο τρόπο λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καστρακίου και Στράτου του Συγκροτήματος Αχελώου, που σχετίζεται με την απότομη αυξομείωση της ροής και της ποσότητας του νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα για τον κίνδυνο πλημμυρών.  

Στις συστάσεις περιλαμβάνονται η αποφυγή της καταστροφής των πινακίδων σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία της όχθης του ποταμού Αχελώου προειδοποιώντας για την επικινδυνότητά τους, η ρύπανση με κάθε είδους απορρίμματα των τεχνητών λιμνών, της κοίτης του Αχελώου και της τεχνητής διώρυγας φυγής του Υ/Σ Στράτου γιατί εμποδίζεται η ομαλή ροή του νερού, η καταπάτηση περιοχών που είτε έχουν απαλλοτριωθεί είτε αποτελούν παρόχθιες εκτάσεις και η αποφυγή χρήσης πλωτών μέσων στις τεχνητές λίμνες και τον ποταμό.  

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη όπου εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς επίσης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νεοχωρίου  Απόστολος Γαντζούδης και Κατοχής Γεώργιος Καλόκληρος. 

Όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του Δήμου, τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της Π.Ε. Αιτωλ/νίας θα υπάρχουν διαρκείς μετρήσεις της στάθμης των υδάτων του ποταμού Αχελώου, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν και πάλι βροχοπτώσεις στην περιοχή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια