Συνάντηση των Πυροσβεστών με τον Δήμαρχο Αγρινίου

 Κατόπιν αιτήματος του Προεδρείου της Ένωσης μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη

11/02/2021, και περί /11.00, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου. Στην εν λόγω συνάντηση – συζήτηση από το Προεδρείο της Ένωσης μας συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Βασίλειος Φερτάκης, ο Αντιπρόεδρος αυτής Κωνσταντίνος Καγκάδης καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας Αθανάσιος Σταθοκώστας.

Στην εν λόγω συνάντηση - συζήτηση τέθηκαν, από το Προεδρείο της Ένωσης μας, στον

κ. Δήμαρχο, δύο θέματα ύψιστης σημασίας ως εξής: 

  1) Αναβάθμιση - ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, με πυροσβεστικό προσω: πικό, μέσω της επικείμενης κατανομής της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος για το έτος 2021.

  2) Κτιριακές εγκαταστάσεις - Μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Η συζήτηση διεξήχθει σε άριστο κλίμα και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από το Προεδρείο της Ένωσης μας στα παραπάνω θέματα. Ο κ. Δήμαρχος είχε μελετήσει το εν λόγω υπόμνημα, σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης, και μας διαβεβαίωσε για άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις του, τόσο προς την Πολιτική όσο και τη Φυσική Ηγεσία, για το θέμα της αναβάθμισης – ενίσχυσης της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, καθώς και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Σχετικά με το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων – μετεγκατάστασης της Π.Υ Αγρινίου μας ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να παραχωρηθεί οικόπεδο από την Δημοτική Αρχή στο Πυροσβεστικό Σώμα, και άμεσα να γίνει ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ ή ΣΔΙΤ) για την κατασκευή νέου κτιρίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Προεδρείου της Ένωσης μας και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου κ. Σωτήριο Κολοβό, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του για την διευθέτηση των ανωτέρω σημαντικών θεμάτων, με στόχο την αναβάθμιση και την μέγιστη επιχειρησιακή δυνατότητα όχι μόνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου αλλά και συνολικά των Υπηρεσιών και Κλιμακίων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου μας ενημέρωσε ότι προέβηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά καθώς και με τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο για το θέμα της αναβάθμισης – ενίσχυσης της περιοχής με πυροσβεστικό προσωπικό.

Ως Προεδρείο της Ένωσης μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, για την αμέριστη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα που του θέσαμε, αλλά και για την άμεση παρέμβασή του σε επίπεδο Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και σε επίπεδο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τον συνάδελφο μας Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου κ. Σωτήριο Κολοβό για την πολύτιμη συνεισφορά του.

Τέλος το Προεδρείο της Ένωσής μας θα συνεχίσει τον διαρκή αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, με στοχευμένες ενέργειες – δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια του Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Διοίκηση των Πυροσβεστών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.