ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χ.Σταρακά για Γ.Παπαναστασίου :Απαξιωτικές εκφράσεις , αλαζονικές συμπεριφορές , εγωκεντρισμός...


Η ανάρτηση της κας Σταρακά για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου 

 Χθες βράδυ συμμετείχαμε σε ένα ακόμα δημοτικό συμβούλιο κατώτερο των περιστάσεων, με αλαζονεία από τον Δήμαρχο , απαξίωση και έντονο δημοκρατικό έλλειμμα..

Απαξιωτικές εκφράσεις , αλαζονικές συμπεριφορές , εγωκεντρισμός και κραυγές ανέλπιδος  αγωνίας για να μην ακουστεί όποιος έχει διαφορετική τεκμηριωμένη θέση από αυτή του «αλάθητου» δημάρχου .

Θα σταθώ όμως ιδιαίτερα στα εξόχως  προσβλητικά, υποτιμητικά και απαξιωτικά λόγια του Δημάρχου  για τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων ,με αφορμή  το κατατεθειμένο στο Προεδρείο, ψήφισμα του συνόλου σχεδόν των προέδρων των Κοινοτήτων  του δήμου Αγρινίου, στο οποίο εκφράζουν την διαφωνία τους με τις σχετικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο .Ψήφισμα για το οποίο το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου(πλην Δημάρχου και Προέδρου Δ.Σ) δεν γνώριζε, ως όφειλε να ενημερώσει ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο κ. Δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε το γνήσιο της υπογραφής προέδρων στην επιστολή , τους κατηγόρησε ότι άργησαν να  συντάξουν την επιστολή και ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν το περιεχόμενο της ! Αυτή είναι η  άποψη που έχει ο Δήμαρχος για τους ανθρώπους που είναι στη πρώτη γραμμή της καθημερινότητας ;; Για τους ανθρώπους ,που με εθελοντισμό και προσωπικό κόπο προσπαθούν να δίνουν λύσεις για να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά μας ;;

Ο κ . Δήμαρχος, προφανώς, για να μην « σπάσει αυγά»  με την ΚΕΔΕ και για να μην φανεί εκτός γραμμής στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση  , έφθασε στο σημείο να απαξιώσει το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο και το θεσμό που υπηρετεί ,λέγοντας: « Δεν έχει νόημα  τώρα να πάρουμε απόφαση , το υπουργείο δεν θα δεχθεί απόφαση από ένα δημοτικό συμβούλιο» .

Αλήθεια κ. Δήμαρχε έχετε συναίσθηση πόσο πλήξατε το θεσμό που υπηρετείτε, όταν υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις ;;.

Μπροστά σε όλα τα παραπάνω δεν μας προκάλεσαν καμία εντύπωση οι χαρακτηρισμοί του κ. Δημάρχου ( περί προσωπικής εμπάθειας ) για την ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου από την περιοχή των εργατικών κατοικιών Αγίου -Ιωάννη Ρήγαινά .Η όποια άσχημη κριτική για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής ,θεωρείται προσωπική εμπάθεια;;;

Είναι στο γενικότερο κλίμα που διακατέχει την δημοτική αρχή.

Ο εγωκεντρισμός που διακατέχει την σημερινή δημοτική αρχή και τον κ. Δήμαρχο, εκδηλώνεται με αρνητικό τρόπο που αγγίζει ακόμη και τα όρια μιας προκλητικής τακτικής, απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη και το θάρρος της γνώμης να εκφραστούν ελεύθερα.

Δυστυχώς ο  κ. Δήμαρχος δεν ανέχεται καμία άποψη και κριτική. Δεν έχει καταλάβει ότι είναι υποχρέωση των Δημοτικών Συμβούλων να ρωτάνε, να ζητούν απαντήσεις, να προτείνουν λύσεις και όπου χρειάζεται να ασκούν κριτική. Η έπαρσή του, είναι τόσο μεγάλη που προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ιδιοκτησία του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια