ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση μετατρέπει τα πτυχία της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε απλές βεβαιώσεις»

 Δήλωση στήριξης προς τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, οι οποίοι, όπως τόνισε «διεκδικούν το αυτονόητο».

«Ο κατάπτυστος Νόμος της Κεραμέως κατακερματίζει την επαγγελματική εκπαίδευση, μετατρέπει τα πτυχία της σε απλές βεβαιώσεις, μεθοδεύει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της» κι «αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς τους κολεγιάρχες», ανέφερε. 

Όπως υπογράμμισε, «ο Ν. 4763/21-12-2020 στερεί στους νέους το δικαίωμα στη σφαιρική και στέρεη γενική εκπαίδευση, τους μερικοποιεί και τους αναγκάζει να αποκτήσουν εξειδίκευση βιαστικά και βεβιασμένα, ανοίγοντας, παράλληλα, την κερκόπορτα στην ανασφάλιστη εργασία».

Τέλος, δήλωσε ότι «ο ανάλγητος κι αναχρονιστικός αυτός Νόμος της Κεραμέως θα είναι από τους πρώτους που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Στο πλευρό των μαθητών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου, που διεκδικούν το αυτονόητο: τη διακοπή της διαρκούς υποβάθμισης των πτυχίων τους. 

Ο κατάπτυστος Νόμος της Κεραμέως κατακερματίζει την επαγγελματική Εκπαίδευση, μετατρέπει τα πτυχία της σε απλές βεβαιώσεις και μεθοδεύει τη συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα της. Είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς τους κολεγιάρχες. Είναι ένα ακόμη νομοθέτημα κομμένο και ραμμένο σε δούναι και λαβείν μεταξύ ‘ημετέρων’, που αφήνει εκτός κάδρου τους άμεσα ενδιαφερόμενους: τους μαθητές, τους νέους.

Η κυβέρνηση τους έχει στοχοποιήσει εδώ και μήνες:

Αφού τους παρουσίασε συστηματικά ως ‘ανεύθυνους’ κι ‘ανώριμους’, ακόμη κι ως ‘υπαίτιους για την έξαρση της πανδημίας’, τους κόβει τα φτερά και τα όνειρα. 

Ο Ν. 4763/21-12-2020 τούς στερεί το δικαίωμα στη σφαιρική και στέρεη γενική εκπαίδευση, τους μερικοποιεί και τους αναγκάζει να αποκτήσουν εξειδίκευση βιαστικά και βεβιασμένα, ανοίγοντας, παράλληλα, την κερκόπορτα στην ανασφάλιστη εργασία.

Ο ανάλγητος κι αναχρονιστικός αυτός Νόμος της Κεραμέως θα είναι από τους πρώτους που θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία. 


Η μεθόδευση για τη δημιουργία μιας Ελλάδας δύο ταχυτήτων, η απαξίωση των νέων ανθρώπων, το κόψιμο των φτερών και ο κατακερματισμός των ονείρων τους, είναι στο χέρι μας να σταματήσει δια παντός». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια