ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Απόφοιτοι ΔΠΠΝΤ: Να ιδρυθεί Τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης και Πληροφορικής στο Αγρίνιο

Ο «Σύλλογος Αποφοίτων Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών» με διακριτό τίτλο «ΔΙ.ΠΟ.ΝΕ.Τ.» ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ.116Σ/22-7-2020 απόφαση/διάταξη του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη μας έκπληξη, για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε ότι στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών που δημοσιεύτηκε και τέθηκε σε διαβούλευση απουσιάζει πλήρως η όποια αναφορά στο πρόσφατα καταργηθέν τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών Δ.Π.Π.Ν.Τ.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να αναφέρουμε τις σχετικές επιστολές μας, τόσο στις 23/11/2020 1 προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις 13/12/2020 2 προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίες αν και πρωτοκολλήθηκαν απο τους αρμόδιους φορείς μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί. Επιπλέον, τον Ιανουάριο στάλθηκε αίτημα προς το νέο υφυπουργό Παιδείας κ.Συρίγο για τηλεδιάσκεψη και δυστυχώς, ακόμα είμαστε στην αναμονή.

Την αναιτιολόγητη και άδικη κατάργηση του τμήματος μας σε μία νύχτα προεκλογικά, αλλά και την πρόσφατη θετική αξιολόγηση της ΑΔΙΠ που πιστοποιούσε το Δ.Π.Π.Ν.Τ. μέχρι το 2023, τη γνωρίζουμε πλέον όλοι πολύ καλά.

2 Επιστολή προς Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών (Αρ.πρωτ. 77/2020) 1 Επιστολή προς Υπουργείο Παιδείας και ΕΘΑΕΕ (Aρ.πρωτ. 66/2020) Μετά από ερωτήσεις των τοπικών Βουλευτών κ.Λιβανού και κ.Κωνσταντόπουλου στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με την επανίδρυση του Δ.Π.Π.Ν.Τ., για πρώτη φορά σε δηλώσεις του ο τέως Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης έκανε αναφορά στους φοιτητές και τους απόφοιτους του τμήματος και αναφέρθηκε σε εξεύρεση πιθανής λύσης από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Υπουργείο (επισυνάπτεται το βίντεο)

3 . Καταθέτουμε, λοιπόν, σήμερα μία πρόταση για ίδρυση ενός νέου τμήματος στην πόλη του Αγρινίου που θα συμπεριλαμβάνει τα δύο (2) ενεργά έτη φοιτητών, αλλά και όλους τους αποφοίτους του Δ.Π.Π.Ν.Τ.

Ένα τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης & Πληροφορικής, το οποίο μπορεί να στεγάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις που είναι παραχωρημένες από το δήμο Αγρινίου μαζί με το σύγχρονο εξοπλισμό εργαστηρίων που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Συνεπώς, δεν προκύπτει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για το Ίδρυμα. Απορίας άξιο τι θα απογίνει ο υπάρχων εξοπλισμός με βάση το σχέδιο που έχει κατατεθεί;; Αλήθεια πόσα από τα υπάρχοντα μέλη ΔΕΠ του σημερινού τμήματος επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα νέο τμήμα, από το να μετακινηθούν ύστερα από τη μεταφορά τους στην Πάτρα σε άλλα τμήματα;

Επίσης, το διδακτικό έργο του νέου τμήματος μπορούν να υποστηρίζουν και τα μέλη ΔΕΠ των άλλων τμημάτων που παραμένουν στην πόλη του Αγρινίου.

Με βάση όλα τα παραπάνω το νέο τμήμα είναι οικονομικά βιώσιμο, ενώ με αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όλοι εκείνοι οι άνθρωποι και οι χιλιάδες οικογένειες που συνοδεύουν το πολύπαθο αυτό τμήμα στα 16 χρόνια λειτουργίας του από το 2004.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια δεν παρατηρήθηκε ούτε στήριξη, ούτε ενσωμάτωση του τμήματος από την ευρύτερη κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά ούτε και από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών στο βαθμό που άξιζε για το συγκεκριμένο τμήμα και για την επιστήμη μας.

Δεν επιθυμούμε να είμαστε απόφοιτοι ενός κατηργημένου τμήματος και χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση που μας αρμόζει. Αυτή η λύση που προτείνουμε, θεωρούμε ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη, τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον τόπο, όσο και για εμάς τους απόφοιτους.

Παρακαλούμε να εξετάσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρά και να λάβετε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον των φοιτητών και των αποφοίτων που ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή την κατανόηση σας.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν την πρόταση μας, αναμένουμε την ουσιαστική στήριξη όλων, αλλά και την θετική έκβαση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΙ.ΠΟ.ΝΕ.Τ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια