ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπακτίας με τον Δήμαρχο Θέρμου

 


Την  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  και συνεργασία  των Δημάρχων Ναυπακτίας και Θέρμου, στην οποία  εξετάστηκαν τα προβλήματα  που απασχολούν τους δυο  όμορους δήμους, αλλά και γενικότερα θέματα της αυτοδιοίκησης.

➢ Συζητήθηκε  η κατασκευή του οδικού άξονα  Ναυπάκτου-Θέρμου, εξετάστηκε ο βαθμός ωριμότητας του έργου και αποφασίστηκε να υπάρξει  κοινή επιστολή των δυο δημάρχων προς  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  για να  ενταχθεί το έργο κατασκευής στο Ταμείο Ανάκαμψης.

➢ Εξετάστηκε το θέμα της λειτουργίας της «Πίστας Καγιάκ» στον Εύηνο και επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Καγιάκ και να προχωρήσει προγραμματική σύμβαση  των εμπλεκομένων, ώστε να αξιοποιηθεί  τα μέγιστα η αθλητική υποδομή.

➢ Αναλύθηκε το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση  για τις Ιαματικές Πηγές και υπήρξε συμφωνία, ότι η υποχρεωτικότητα  της παραχώρησης του δικαιώματος  χρήσης στην εταιρεία  που θα ιδρύσει το Υπουργείο Τουρισμού, όπως προβλέπεται  στο  σχέδιο νόμου δεν είναι αποδεκτή από τους δυο δήμους, όσο αφορά τις πηγές «Κόκκινο Στεφάνι» Μυρτιάς και «Στάχτης-Πόριαρη».  

➢ Συμφωνήθηκε  όπως  οι δυο δήμοι προχωρήσουν στην συντήρηση  της γέφυρας στο Καρέλι , δεδομένου ότι πρόκειται για διαδημοτικό έργο.

➢ Εξετάστηκε  η πορεία κατασκευής  του εργοστασίου διαχείρισης   στερεών αποβλήτων στην «Βλαχομάνδρα».

➢ Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τον εκλογικό νόμο με κοινή θέση για  την θητεία, τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων,  για την ένταξη των συνδυασμών  των τοπικών συμβουλίων στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων  δημάρχων, θέση που μεταβιβάστηκε και στην ΚΕΔΕ.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συναντήσεις εργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για θέματα διαδημοτικού χαρακτήρα και ευρύτερα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.


Οι Δήμαρχοι

Βασίλειος Γκίζας

Σπυρίδων Κωνσταντάρας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια