ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παπαναστασίου - Φαρμάκης στον ΑέραFm για τις κινήσεις της επόμενης μέρας που αφορούν τα Πανεπιστημιακά τμήματα (ηχητικό)

 
Στον απόηχο της χθεσινής πολύωρης διευρυμένης ...(μέσω τηλεδιάσκεψης) έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται μετά την πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών, φέρνοντας μια σειρά από αρνητικές ανακατατάξεις στο Αγρίνιο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης δείχνουν διατεθειμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.

Προτάσσουν ασφαλώς την αναγκαιότητα εξακτίνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών και το πάγιο αίτημα για επανίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της επιτροπής προβλέπει τη μεταφορά στην Πάτρα τμημάτων του Αγρινίου ή τη διάλυσή τους δια της συγχωνεύσεώς τους στα γεωπονικά τμήματα. Η παραμονή δηλαδή σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μόνο τεσσάρων τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Για τις τελευταίες εξελίξεις και για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες, μίλησαν σήμερα στον «ΑΕΡΑ FM 99,5» και στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αναλύοντας εκτός των άλλων ποιες θα πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής οι ενέργειες που θα βάλουν μπλόκο στην περαιτέρω αποψίλωση των σχολών και των τμημάτων της πόλης.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Παπαναστασίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ζητώντας να αποσυρθεί η πρόταση της επιτροπής εδώ και τώρα. «Πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτή τη λογική. Τη λογική όλα στην Πάτρα. Να αποσυρθεί αμέσως η συγκεκριμένη πρόταση. Το Πανεπιστήμιο δείχνει ότι παρά τα όσα δηλώνει ο Πρύτανής του, πολιτεύεται. Μια χαρά πολιτεύεται όταν ο κ. Μπούρας (Πρύτανης) έταζε σε καθηγητές στην Ηλεία ότι θα πάνε στην Πάτρα. Είναι η τακτική να μην αφήσουν τίποτα εκτός Πάτρας. Είμαστε ξεκάθαροι. Να σταματήσει η διαδικασία και να επανασυσταθεί το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία με το αυτόνομο Πανεπιστήμιο. Ζητώ να παρέμβει η κυβέρνηση. Να τελειώσει επιτέλους το παραμυθάκι, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης, υποστήριξε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία σχέση με τον τοπικισμό. Είμαι υπέρ της περιφερειακής συνείδησης. Το Πανεπιστήμιο να κερδίσει έχει από την εξακτίνωση. Είμαι απέναντι σε κάθε συντεχνιακή λογική».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου:


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας:


πηγή:aerasnews,gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια