ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πάτρα: Με αντισώματα στον κορωνοϊό η 15χρονη από το Αγρίνιο με τις καρδιακές επιπλοκές

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Το τρίτο περιστατικό που νοσηλεύεται με εικόνα  MIS-C (Πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι η 15χρονη από το Αγρίνιο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου στο Ρίο με προβλήματα στην καρδιά και η οποία πριν περίπου τρεις μήνες είχε νοσήσει από κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής στο ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου, η 15χρονη έχει αντισώματα στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε προχθές στο ΠΓΝΠ από το Νοσοκομείο του Αγρινίου, στο οποίο πήγε με πόνο στο στήθος. Διαπιστώθηκε με αυξημένη  τροπονίνη η οποία όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου ανεβαίνει σε περιπτώσεις εμφράγματος ή μυοκαρδίτιδας.

Σύμφωνα με τον κ . Δημητρίου η κοπέλα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  Παίδων, δεν είναι διασωληνωμένη και παρακολουθείται η καρδιακή της λειτουργία. Αν αυτό οφείλεται στον κορωνοϊό ή όχι δεν το ξέρουμε σίγουρα. Έχει αντισώματα στον κορωνοϊό. Λογικά μπορεί να είναι μια εκδήλωση του MIS-C (Πολυσυστηματικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο) ωστόσο δεν έχει άλλο σημείο  πχ εξάνθημα ή κοιλιακό άλγος ή πυρετό όπως τα άλλα δύο περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για νόσημα που θέλει μεγάλη προσοχή και στενή παρακολούθηση.

Το MIS-C μπορεί να παρουσιάσει διάφορα συμπτώματα στο καρδιαγγειακό, στο αναπνευστικό ή γαστρεντερικό σύστημα ακόμα και νευρολογικά ή δερματολογικά προβλήματα.

πηγή :thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια