Συμμαχία Πολιτών Αγρινίου :200 χρόνια ανεξαρτησίας - Ο αγώνας συνεχίζεται

 Η 25η Μαρτίου 2021 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του αγώνα των Ελλήνων για απελευθέρωση, για Εθνική ανεξαρτησία.

Είναι ημέρα μεγάλης περηφάνιας για όλους μας, για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αγωνιστές προγόνους μας. 

Σε αυτά τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας η Ελλάδα γνώρισε πολλές φωτεινές αλλά και αρκετές σκοτεινές περιόδους στην πολυκύμαντη πορεία της να σταθεί όρθια και να γίνει ένα οργανωμένο κράτος. 

Πάλεψε όταν χρειάστηκε ηρωικά και νίκησε εξωτερικούς εχθρούς αλλά εμπιστεύτηκε και προδόθηκε συχνά από τους «φίλους» της. Προδόθηκε όμως πολλές φορές και από τον ίδιο της τον εαυτό που τελικά αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός της.

 Όμως η Ελλάδα άντεξε και σήμερα η Δημοκρατία μας αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση, χωρίς να είναι πάντα και αυτονόητη πραγματικότητα. 

Για μας τους σύγχρονους Έλληνες ο δικός μας αγώνας είναι για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και πρέπει να είναι διαρκής και ανυποχώρητος όσο τα δικαιώματα της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ισηγορίας δεν είναι ακόμα δεδομένα για όλους τους Έλληνες πολίτες. 

Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους ήρωες του 21.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.