ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

3 ερωτήσεις για να επιλέξετε την κατάλληλη βαλίτσα

 Εικόνα που περιέχει δάπεδο, αποσκευή, βαλίτσα, εσωτερικό

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Ενώ περιμένετε να παραλάβετε την αποσκευή σας στο ειδική λωρίδα του αεροδρόμιου, ίσως σας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: Να έχει χαλάσει το φερμουάρ και να κρέμονται τα ρούχα ή να έχει φύγει ένα ροδάκι. Ένας τρόπος υπάρχει να τα αποφύγετε όλα αυτά, να επιλέξετε την αποσκευή που ταιριάζει σε κάθε είδος ταξιδιού. 


  1. Ποιοι είναι οι συχνότεροι τύποι βαλίτσας;

Υπάρχουν πολλά είδη, κατάλληλα για ταξίδια λίγων ή περισσότερων ημερών. Τα πιο συνηθισμένα είναι:


  • Οι βαλίτσες με ροδάκια έχουν διάφορα μεγέθη και οι περισσότερες low cost αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο μία καμπίνας. Όλες όμως, μικρές και μεγάλες μεταφέρονται εύκολα. Υπάρχουν από μαλακό και από σκληρό ύφασμα. 


  • Τα σακ βουαγιάζ είναι ιδανικά για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου αλλά και για αθλητικές δραστηριότητες. Κάποια έχουν ροδάκια και είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους, ενώ τα διαφορετικά μεγέθη σας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιείτε ανάλογα με τις μέρες που θα λείψετε. Αν δεν ταξιδέψετε με αυτοκίνητο ή έχετε να περπατήσετε μεγάλη απόσταση επιλέξτε ένα με ροδάκια ή λουριά για να το βάλετε στην πλάτη σας. 


  • Τα σακίδια πλάτης (γνωστά και ως backpacks) έγιναν γνωστά από το κάμπινγκ αλλά η μόδα τα έφερε και στα γραφεία. Μονόχρωμα, πολύχρωμα, με glitter, με ήρωες κόμικ, σε διάφορα μεγέθη, μπαίνουν στην πλάτη και με λίγη καλή τακτοποίηση μπορούν να χωρέσουν πολλά. 


  1. Να επιλέξω βαλίτσα με μαλακό ή σκληρό κάλυμμα; 


Αυτές με το μαλακό είναι πιο ευέλικτες γιατί μπορούν να χωρέσουν πιο εύκολα στο πορτ-μπαγκάζ αλλά και στα ντουλάπια αποσκευών του αεροπλάνου. Είναι πιο ελαφριές και μετακινούνται πιο εύκολα ενώ ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτουν εξωτερικές τσέπες όπου μπορείτε να βάλετε ένα βιβλίο και άλλα μικροαντικείμενα. Όμως πρέπει να είναι από ανθεκτικά υλικά που να είναι αδιάβροχα και να αντέχουν τις φθορές όπως το σκίσιμο. 

Στο παρελθόν, αυτές με το σκληρό κάλυμμα ήταν βαρετές και σε λίγα χρώματα. Πρόσφατα άρχισαν να αποκτούν περισσότερη προσωπικότητα και να έχουν καλύτερο σχεδιασμό. Απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς, δηλαδή ένα εύθραυστο αντικείμενο αντέχει περισσότερο σε τέτοιες. Σε αντίθεση με τις μαλακές, σε αυτές δεν μπορείτε να στριμώξετε πολλά ρούχα γιατί δεν είναι εύκαμπτες. 


3. Είναι προτιμότερο η βαλίτσα να έχει δύο ή τέσσερις ρόδες;


Αυτές με τις δύο ρόδες κινούνται μπρος και πίσω και οι τροχοί ξεκινούν μέσα από τη βαλίτσα, κάτι που τις κάνει πιο ανθεκτικές. Έχουν άνετη κίνηση σε όλες τις επιφάνειες ενώ είναι εύκολο να τις στρίψετε. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι τις κουβαλάτε πίσω από το σώμα σας, δηλαδή πιέζετε τους ώμους και τους καρπούς σας. 

Αυτές με τις τέσσερις, έχουν κίνηση 360 μοιρών, που σημαίνει ότι μπορούν να κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπορείτε να την έχετε και δίπλα σας και να μην κουράζεστε ενώ την τραβάτε. Όμως τα ροδάκια μπορεί να χαλάσουν πιο εύκολα από ότι σε μία με δύο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια