ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Άγγελος Τσιγκρής στον “AERA FM 99.5” για τα περιστατικά αστυνομικής βίας (ηχητικό)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης «πυροδότησαν» το τελευταίο διάστημα, τα περιστατικά αστυνομικής βίας με αποκορύφωμα τη Νέα Σμύρνη.

Το θέμα συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις, ενώ την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε συγγνώμη λίγες μέρες μετά τον πρωθυπουργό.

«Η άσκοπη βία που ασκήθηκε, ό,τι κι αν προηγήθηκε, είναι προφανές ότι είναι απολύτως καταδικαστέα», υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή, για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό ενός πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, τόνισε ότι δεν είναι αποδεκτή η βία και πως η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ζητώ και εγώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε αυθαιρεσία», σημείωσε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους χαρακτηρισμούς περί «αντιδημοκρατικού περιβάλλοντος» και «κρατικής καταστολής», του κ. Παφίλη.

Όπως είπε, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να περιοριστεί το φαινόμενο στο ελάχιστο, να αναδειχθούν όλα τα σχετικά ζητήματα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Παράλληλα, ανέφερε πως το περιστατικό της Νέας Σμύρνης αποτελεί εξαίρεση, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν το υποτιμά ως γεγονός.

Όπως τόνισε, μέσα στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις, εκ των οποίων οι μισές για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι.

Για το θέμα μίλησε το Σάββατο στον ΑΕΡΑ FM 99,5 και τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, καθηγητής Εγκληματολογίας, διδάσκων στην Ακαδημία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Άγγελος Τσιγκρής, σκιαγραφώντας το φαινόμενο της βίας αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενο στο μέλλον.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιγκρής στον ΑΕΡΑ FM 99,5:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια