ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καλύβια Αγρινίου -Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού και παρασκευή τσιγάρων(φωτο-βίντεο)

 Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού και παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων

Συνελήφθησαν (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα (12) μέλη αυτής

Κατασχέθηκαν (11) περίπου τόνοι επεξεργασμένου καπνού, (7.877.000) τεμάχια λαθραία τσιγάρα και πλήθος πρώτων υλών παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζονται σε τουλάχιστον (3.823.259) ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού και παρασκευής – συσκευασίας επώνυμων τσιγάρων, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα (12) μέλη αυτής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν τα (150.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2019, είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο, σε αποθήκη σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Στην αποθήκη – εργοστάσιο, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων, στην οποία εργάζονταν τα (12) μη συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι εντός του παράνομου εργοστασίου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην αποθήκη – εργοστάσιο, σε (2) οικίες και σε πρατήριο καυσίμων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(10.712) κιλά καπνού,

(7.877.000) τεμάχια τσιγάρων,

πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού,

πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων,

πλήθος μηχανημάτων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων,

φορτηγό, τράκτορας, επικαθήμενο και (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

πιστόλι, περίστροφο και (2) σφαίρες,

(2) κινητά τηλέφωνα και (5) κάρτες sim,

6.260 ευρώ.

Από την ανάλυση των ευρημάτων καθώς και από την ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και τις γνώσεις που απαιτούνται για να «στηθεί» και να λειτουργήσει τέτοιας μορφής εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων καπνικών ειδών, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και «επαγγελματική» δράση, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, τόσο από την παρασκευή λαθραίων καπνικών ειδών, όσο και από την μετέπειτα παράνομη μεταπώλησή τους.




Από τις κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων προκύπτει ότι οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο ανέρχονται στα (3.823.259) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια