ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κ. Καραγκούνης στον ΑέραFm : «Όποιος σκέφτεται τις εκλογές μάλλον θα αστειεύεται» (ηχητικό)


Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε μιλώντας το Σάββατο, στον ΑΕΡΑ FM 99,5 και τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα συνεχόμενα lockdowns, τις επιπτώσεις στην οικονομία καθώς και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από και προς τους αστυνομικούς με αποκορύφωμα τα προ ημερών γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Παράλληλα, ο Κώστας Καραγκούνης μίλησε για τα μεγάλα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας για τα οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε θα υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα. Κατηγορηματικός επιπροσθέτως ήταν στο ερώτημα αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή:

Για πανδημία, εμβολιασμούς και οικονομία

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα ώστε να χτιστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί. Αν προχωρήσουν γρήγορα τότε πραγματικά θα δούμε τελείως διαφορετική τη ζωή μας. Όπως ήδη γίνεται στο Ισραήλ εκεί όπου και πάλι λειτουργεί η οικονομική δραστηριότητα. Εμείς έχουμε και ένα πρόσθετο λόγο που είναι ο τουρισμός και θέλουμε να πάει καλά γιατί έχουμε χάσει πολλά υγειονομικά έσοδα. Κοστίζει πάρα πολύ κάθε μήνα η καραντίνα. Με το κλείσιμο των σχολείων η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει γρήγορα την πανδημία με το παράλληλο τρέξιμο των εμβολιασμών. Όσο υπό μία έννοια δεν δείχνουμε όλοι μας την υπευθυνότητα που πρέπει σίγουρα θα υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δώσαμε αυτή την παράταση στο lockdown γιατί πρέπει γρήγορα να ανοίξουν τα μαγαζιά. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το κόστος από το κλείσιμο της οικονομίας. Νομίζω σταδιακά ίσως από τα τέλη Μάρτη να έχουμε μία ξεκάθαρη απόφαση για να ξεκινήσει το εμπόριο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για διαδηλώσεις και περιστατικά βίας

«Είμαστε όλοι σε περιορισμό. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, τώρα, να θέλουν να δημιουργήσουν αυτά τα προβλήματα και να φωνάζουν και να λένε ότι θα πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο για να προχωράμε σε αυτές τις εκδηλώσεις για τον Κουφοντίνα ή οτιδήποτε άλλο όπως τώρα που ξεκίνησε η κουβέντα για την αστυνομική βία. Η αστυνομική βία υπάρχει παντού. Σε κάθε χώρα. Και εν μέσω πανδημίας σε κάποιες εκδηλώσεις που έγιναν παρότι δεν διοργανώθηκαν από καμία αξιωματική αντιπολίτευση στην Ευρώπη, πουθενά. Μόνο εδώ γίνονται αυτά τα πράγματα. Η αστυνομική βία πατάσσεται από τα ίδια τα όργανα του κράτους ή πάνω απ’ όλα από τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί. Ο αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Καταδικάζουμε όλοι προφανέστατα και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει και η δικαιοσύνη. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να βγαίνουν υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες και να λένε τώρα εν μέσω πανδημίας και ειδικών συνθηκών να πάρουμε το ρίσκο και να είμαστε καθημερινά στους δρόμους. Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη πολιτική ωριμότητα απ’ όλους μας».

Για πρόωρες εκλογές

«Όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο μάλλον θα αστειεύεται. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το είπε και ο πρωθυπουργός ότι στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Αν είναι δυνατόν στην πιο δύσκολη φάση αυτή τη στιγμή της πανδημίας που δοκιμάζεται πρώτα απ’ όλα υγειονομικά ο κόσμος αλλά και η οικονομία να σκέφτεται ο οποιοσδήποτε εκλογές. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ξεμπερδεύουμε με τον εφιάλτη της πανδημίας».

Για τα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας

«Υπάρχουν εκκρεμότητες σε θέματα που σχετίζονται με τις υποδομές και τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας. Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες από εδώ και πέρα. Καθημερινά είμαι σε επαφή με τους εμπορικούς συλλόγους του Νομού για την οικονομία. Υπάρχουν αρκετές αναπτυξιακές προοπτικές όπως στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας με τις επερχόμενες επενδύσεις. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει και με καίει περισσότερο είναι θέσεις εργασίας και δουλειές για το Νομό και να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα».

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Καραγκούνης στον ΑΕΡΑ FM 99,5:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια