ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου - Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση! (βίντεο)


– να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση!

Αυτό υπόσχεται κάθε Πρόσκοπος όταν ξεκινά την Προσκοπική του ζωή. Μιας ζωής που συναρπάζει!

Αυτό επιβεβαίωσαν και τα ενήλικα στελέχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου με μια ειδική δράση που πραγματοποίησαν την Κυριακή των Απόκρεω 07/03/2021. 

Σε μια δύσκολη εποχή που βιώνουν όλοι, εν μέση πανδημίας του Covid 19, της συνεχούς κοινωνικο-οικονομικής αβεβαιότητας, όπου το «εγώ» προβάλει συστηματικά έναντι του «εμείς», … η Προσκοπική Κίνηση με τα μέλη της, δείχνουν το μονοπάτι της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον άνθρωπο της ανάγκης και της αξιοπρέπειας.

Με την σκέψη αυτή τα ενήλικα στελέχη του 1ου Συστήματος Προσκόπων, τιμώντας την Προσκοπική τους Υπόσχεση και τηρώντας το Νόμο του Προσκόπου …..



(αρθ.3 -Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην οικογένειά του και την κοινωνία),

και πιστοί στα όσα ανακοίνωσαν στον εορτασμό της 22ας  Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου "Ημέρα Σκέψης", πραγματοποίησαν Δράση Προσφοράς προς το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της πόλης του Αγρινίου.

Προσφέραμε προς το συσσίτιο τρόφιμα όπως ρύζι ευγενική προσφορά του κου Νίκου Τσαπραλή, πατάτες, καρότα, μήλα και μπανάνες, ευγενική προσφορά του κου Χρήστου Αντωνόπουλου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για παροχή τροφίμων.

Μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα με την άψογη επικοινωνία και συνεννόηση μαζί με τις εθελόντριες κυρίες του συσσιτίου, βοηθήσαμε στην προετοιμασία του φαγητού, στο μαγείρεμα αλλά και στη διανομή 150 μερίδων προς τους συνανθρώπους μας που με περισσή αξιοπρέπεια προσήλθαν και με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν την ευγενική προσφορά των Προσκόπων του Αγρινίου.

Όντας κομμάτι αυτής της κοινωνίας της πόλης του Αγρινίου, μετά το τέλος της δράσης προσφοράς, ευχαριστήσαμε για την θερμή υποδοχή τους και την μεγάλη τους αγκαλιά προς τους Προσκόπους του Αγρινίου, τόσο τον Πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη, ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, όσο και τις εθελόντριες κυρίες που είναι οι στυλοβάτες αυτής της θεάρεστης προσπάθειας,

Τους διαβεβαιώσαμε ότι είμαστε στο πλευρό τους  σε αυτή την προσπάθεια και ότι θα ήταν μεγάλη μας τιμή να προσφέρουμε και πάλι την βοήθειά μας στο κοντινό μέλλον.

Αποτελεί ύψιστη τιμή και καθήκον μας η συμπαράσταση και το ὑπηρετεῖν  σε προσπάθειες σαν και αυτές.

Και όπως λέει και το Προσκοπικό τραγούδι ….

«…και έχω μόνο σκοπό, να βοηθώ, να βοηθώ, καθένα για καλό»!

Ως την επόμενη φορά λοιπόν!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια