ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

“Αγρίνιο Μπορείς” : Να ληφθεί απόφαση Δ.Σ για την παράταση συμβάσεων οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας απασχολούμενων στον Δήμο Αγρινίου

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, ζητά να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση, στην προσεχή συνεδρίαση, για την παράταση των συμβάσεων οκτάμηνης  κοινωφελούς εργασίας απασχολούμενων στον Δήμο Αγρινίου,  που οι  περισσότερες, λήγουν στις 2 Μαΐου του 2021.

Αναλυτικά στην επιστολή της, η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει:

«Αρχικά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι πάγια θέση της παράταξής μας είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η στελέχωσή τους με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, σε συγκεκριμένες θέσεις που το απαιτούν. 

Άποψή μας είναι ότι οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις δεν λύνουν, παρά μόνο πρόσκαιρα, το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με την έλλειψη προσωπικού.

Παρά ταύτα, οι  250 περίπου εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οχτώ μηνών, που απασχολούνται αυτή τη περίοδο στο Δήμο Αγρινίου ,έχουν επιτελέσει πολύ σημαντικό έργο, κυρίως σε κρίσιμους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, όπως η καθαριότητα, η περιποίηση πρασίνου, οι επισκευές και η συντήρηση δρόμων, οι κτιριακές υποδομές και τα σχολικά κτίρια.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών όπου εργάζονται, καθώς καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και τις ειδικές  συνθήκες από την πανδημία (με την επιτακτικότητα εφαρμογής μέτρων προστασίας, την παροχή αδειών ειδικού σκοπού και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω του covid-19), θεωρούμε αναγκαιότητα την παράταση εργασίας των απασχολούμενων πέραν των οχτώ μηνών και για το μέγιστο δυνατό διάστημα, μετά τη λήξη της παρούσας σύμβασης .Η παράταξη μας, «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ», ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, στην επόμενη συνεδρίαση –μιας και το μεγαλύτερο πλήθος συμβάσεων, λήγει στις 2-5-2021- και να ληφθεί απόφαση με την οποία ο Δήμος Αγρινίου, θα αιτείται από τον Υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ,

την παράταση συμβάσεων οκτάμηνης κοινωφελούς απασχόλησης, θα επιβεβαιώνει πως οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επιπλέον θα δεσμεύεται  πως υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να καλυφθεί η μισθοδοσία τους».

Καταλήγοντας η κ. Σταρακά επισήμανε: «Είναι υποχρέωση όλων μας, να είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων που διεκδικούν μόνιμη εργασία».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια