ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Προτάσεις κει ερωτήσεις της Συμμαχίας Πολιτών Αγρινίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου


 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κοινοποίηση: Δήμαρχος Αγρινίου, Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε

Η «Συμμαχία Πολιτών» καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις - ερωτήσεις μεταφέροντας προβλήματα και ανάγκες των συνδημοτών μας.

Α. Αναβάθμιση - αξιοποίηση του τεράστιου ανεκμετάλλευτου χώρου στα παλαιά σφαγεία

Ο μεγάλος σε έκταση χώρος των παλαιών σφαγείων που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Ένα μέρος του χρησιμοποιείται ως parking ενώ υπάρχει και παιδική χαρά αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι ανεκμετάλλευτο.

Ταυτόχρονα υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ανοιχτούς χώρους άθλησης και αθλοπαιδιών για τους πολίτες ιδίως στον αστικό ιστό της πόλης αφού οι υπάρχοντες είναι ελάχιστοι. 

Για αυτό μια καλή ιδέα αξιοποίησης του χώρου αυτού την οποία προτείνουμε είναι:

Η κατασκευή δίπλα στην υφιστάμενη παιδική χαρά χώρου αθλοπαιδιών (για μπάσκετ, βόλεϊ, τένις κλπ) με δημιουργία και μικρής εξέδρας ώστε να υπάρχει για τους συνδημότες μας ένας ακόμη χώρος άθλησης ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για υπαίθριες εκδηλώσεις κλπ.

Αυτό συνδυάζεται πολύ καλά και με το υφιστάμενο parking το οποίο θα πρέπει να οριοθετηθεί και να οργανωθεί καλύτερα αλλά και με την στάση των ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να αναβαθμιστεί και η υπάρχουσα παιδική χαρά που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Β. Ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας με ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται στην διασταύρωση της με την οδό Κέννεντυ και διορθωτικές παρεμβάσεις

Η οδός Εθνικής Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στο ρέμα ρεμπελιά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει μείνει ανολοκλήρωτο καθώς έχει σταματήσει στο σημείο της διασταύρωσης της με την οδό Κέννεντυ. 

Το μικρό τμήμα που απομένει για να ολοκληρωθεί που θα τη συνδέσει με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου θα συμβάλλει σημαντικά στην ευκολότερη και συντομότερη μετακίνηση των Δημοτών. Όμως το έργο παραμένει για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

Επίσης ο ελεύθερος χώρος που βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας με την οδό Κέννεντυ παραμένει εντελώς αναξιοποίητος και γεμάτος πυκνή βλάστηση.

Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό παρουσιάζει δυσλειτουργίες και προβλήματα καθώς όπως αναφέρουν οι κάτοικοι για μια απόσταση λίγων μέτρων θα πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα.

Γι’ αυτό θεωρούμε ως απολύτως αναγκαία: 

Α. Την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή το συντομότερο δυνατόν του υπόλοιπου τμήματος της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας μέχρι την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Β. Την ανάπλαση - αναβάθμιση του ελεύθερου χώρου που οριοθετείται από τις οδούς Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κέννεντυ με κατασκευή πλατείας με χώρο πρασίνου και παιδικής χαράς.

Γ. Βελτιωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο σημείο της συμβολής της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας με τις οδούς Κέννεντυ, Νασοπούλου και Αρτέμιδος και ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε να μπορούν οι Δημότες να έχουν εύκολη πρόσβαση στις κατοικίες τους και να μην αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα για να μετακινηθούν μόνο λίγα μέτρα.

Γ. Διάσωση του σπάνιου πλατανόδασους στην περιοχή της Παντάνασσας - Δογρής

Με αφορμή την πτώση ενός αιωνόβιου πλατάνου, που ευτυχώς από θαύμα δεν χτύπησε κάποιος άνθρωπος, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το σπάνιο πλατανόδασος της Δογρής – Παντάνασσας το οποίο κινδυνεύει να αφανιστεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός πλατάνων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια αυτή και παρότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο αφανισμός αυτού του σπάνιου δάσους είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή που δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά ενδιαφέρει όλους τους Αγρινιώτες, όλους τους Αιτωλοακαρνάνες.

Απαιτείται άμεσα κινητοποίηση όλων των αρμοδίων για τη διάσωση του.

Θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει από τη Δημοτική Αρχή μια ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν, σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τις άλλες υπηρεσίες, για να διασωθεί το σπάνιο αυτό πλατανόδασος.

 Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια