ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Δ.Τραπεζιώτης στον ΑέραFM για την εκστρατεία ανάδειξης της Τριχωνίδας και η απάντηση στην ανακοίνωση του Δ.Αγρινίου για τις παρεμβάσεις-αναβαθμίσεις στην ενορία του Αγ. Αντωνίου-Ρηγανά(ηχητικό)

Για την ταυτότητα και τις θέσεις του Δικτύου Ενεργών Πολιτών «Act now-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» μίλησε στον ΑέραFm 99,50 ο πρώην Δήμαρχος Θεστιέων και εκπρόσωπος του Δικτύου, Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Ο κ.Τραπεζιώτης φιλοξενήθηκε το Σάββατο 13 Μαρτίου στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, το  Δίκτυο Ενεργών Πολιτών με την επωνυμία «Act Now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» είναι έκφραση της κοινωνίας των πολιτών και αποτελεί ένα δυναμικό κοινωνικό χώρο συμμετοχής όπου ο κάθε ενεργός πολίτης προσχωρεί με τη θέλησή του για να υπερασπιστεί τον κοινό στόχο & προστατευτέο θεματικό αντικείμενο: τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον που αποτελούν, λόγω και έργω, αδιαίρετες έννοιες. 

Η ταυτότητα του Δικτύου εκφράζεται με τις απαντήσεις που καλείται να δώσει στις σημερινές περιβαλλοντικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζονται από το Δίκτυο για την προώθηση υλοποίησης έργων και υποδομών προστασίας, προβολής και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος,όπως η ανάδειξη της λίμνης Τριχωνίδας.

Όπως δήλωσε ο κ.Τραπεζιώτης το Δίκτυο  «Act now-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ» μπαίνει μπροστά και ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης προβολής και ανάδειξης του θησαυρού της περιοχής  που είναι η λίμνη Τριχωνίδα,αρχικά διαδικτυακά και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν με μια σειρά από δράσεις.

Όσον αφορά την πρόσφατη επιστολή του Δικτύου, για τρόπο επίλυσης στο θέμα με τις παρεμβάσεις-αναβαθμίσεις στην ενορία του  Αγίου Αντωνίου (Ρηγανά) όπου σύμφωνα με τον ν. 4430/2016, άρθρο 5 παρ. 2 « οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι  που περιβάλλουν ή περικλείονται στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ/ΟΑΕΔ που δεν ανήκουν στους οικείους κάθε φορά Δήμους,  παραχωρούνται αυτοδικαίως κατά κυριότητα στους ανωτέρω Δήμους»,στην οποία ο Δήμος Αγρινίου απάντησε Δείτε εδώ ότι δεν υπάρχουν "μαγικές λύσεις "και ότι ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναζητά κάθε  νόμιμη λύση, ο κ.Τραπεζιώτης ισχυρίστηκε ότι η απάντηση του Δήμου Αγρινίου στις αποκαλύψεις των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και στην επιστολή του Δικτύου, είναι μια αυθαίρετη ερμηνεία των νομοθετικών αυτών διατάξεων που δεν έχει καμία σχέση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ.Τραπεζιώτης στον ΑέραFm :

πηγή:aerasnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια