ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γ.Βαρεμένος στην Βουλή: Μνημόσυνο της κυβέρνησης σε Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας(video)


 Συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Βαρεμένου προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με Θέμα: «Άμεσος κίνδυνος συρρίκνωσης & τελικά κατάργησης των πανεπιστημιακών τμημάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας».

Στην Ερώτηση απάντησε ο υφυπουργός κ. Συρίγος, ο οποίος επιβεβαίωσε τους φόβους που έχουν εκφράσει το σύνολο σχεδόν των θεσμικών φορέων του Νομού μας, διακομματικά, για το μέλλον των Τμημάτων. 

Ο υφυπουργός υπερασπίσθηκε την  επιλογή της κυβέρνησης να επαναφέρει την «ελάχιστη βάση εισαγωγής», επικαλούμενος το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Σχετικά με την πρόταση “Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών”, παρότι δήλωσε ότι δεν του έχει υποβληθεί ακόμη επισήμως, στην ουσία την υπερασπίσθηκε. Τέλος, δεν απάντησε στο αίτημα του κ. Γ. Βαρεμένου  να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κάλυψη των αναγκαίων θέσεων ΔΕΠ της Γεωπονικής Σχολής, για να αποτρέψει την συρρίκνωσή της.

Ο κ. Γ. Βαρεμένος, αφού αναφέρθηκε στην ολέθρια επιλογή του Σχεδίου «Αθηνά» του τότε υπουργού της ΝΔ κ. Αρβανιτόπουλου να υποβαθμίσει το Πανεπιστήμιο  Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στις μετέπειτα σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και αναβάθμισης της Γεωπονικής Σχολής και των άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. υπουργού μνημόσυνο, τόσο για τα τμήματα του Νομού μας όσο και συνολικά για τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Επικαλείστε, είπε ο κ. Βαρεμένος, τις συνέπειες της υπογεννητικότητας και, με την θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης, τις πολλαπλασιάζετε στο τετράγωνο, αφήνοντας πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς φοιτητές. Ειδικά στην περίπτωση του Αγρινίου, μιλάμε για ενταφιασμό και μην προσπαθήσετε παρακαλώ να παρουσιάσετε την εκτέλεσή τους σαν φυσικό θάνατο. Έπρεπε να είχατε παρουσιάσει πριν τις εκλογές αυτές τις θέσεις σας για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην περιφέρεια και έχετε να δώσετε λόγο στις τοπικές κοινωνίες αν δεν αλλάξετε ρότα», κατέληξε ο βουλευτής.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια