ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ιδέες για σωστή διακόσμηση σαλονιού

 Αν έχεις μπει σε ένα καινούργιο σπίτι ή αν κανείς ανακαίνιση στο υπάρχον σπίτι σου και άρχισες να σκέφτεσαι τη διακόσμηση του τότε λογικά θα ξεκινήσεις να σκέφτεσαι πως θα διακοσμήσεις το σαλόνι. Ωστόσο, η διακόσμηση του σαλονιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχεις ιδιαίτερη, ή καλή σχέση με αυτή. Αυτό λοιπόν που σίγουρα χρειάζεσαι είναι ένας οδηγός αρχαρίων για τη σωστή διακόσμηση του σαλονιού σου.  

  Χωρίς ένα βασικό στοιχείο στη διακόσμηση ενός σαλονιού, το βλέμμα αποσπάται και έτσι αποδυναμώνεται όλο το σύνολο. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για το ποια είναι τα σημεία που μπορείτε να κάνετε focus και επικεντρωθείτε επάνω τους 


Ενα λάθος το οποίο επαναλαμβάνεται συχνά στη διακόσμηση ενός σαλονιού είναι ότι δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο. Το σημείο που θα επιλέξετε μέσα στο χώρο να αναδείξετε είναι εκείνο που θα προσδίδει χαρακτήρα σε όλο το δωμάτιο. Μη θεωρείτε ότι πρέπει να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό. Ακόμα και κάτι μικρό μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Με λίγα λόγια, κάθε σαλόνι πρέπει να έχει ένα κεντρικό σημείο, γύρω από το οποίο θα είναι τοποθετημένα τα έπιπλα. Συνήθως το σημείο αυτό είναι ένα τραπεζάκι ή το έπιπλο της τηλεόρασης. Ακόμα, αυτό που θα πρέπει να λαμβάνεις υπ’όψιν όταν διακοσμείς το σαλόνι είναι οι διαστάσεις κάθε στοιχείου. Με άλλα λόγια, πριν αγοράσεις ένα στοιχείο για το σαλόνι θα πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τις διαστάσεις του. 


  • Αξιοποιήστε τα έπιπλα υπέρ της εικόνας όλου του χώρου

Τα δωμάτια ανάλογα με τη χρήση τους έχουν κομμάτια στην επίπλωσή τους με βασικό ρόλο, για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα δεν γίνεται να αφαιρέσετε το κρεβάτι ούτε να αποδυναμώσετε το ρόλο του. Είναι το πρώτο και κύριο κομμάτι που κοιτάζει κάποιος μέσα στο δωμάτιο. Στο καθιστικό μπορείτε να παίξετε με τον καναπέ ή κάποιες άλλες μονάδες καθισμάτων. Ένα ρολόι τοίχου επίσης είναι ένα αντικείμενο που συναντάμε ως επεί τω πλείστον στα σαλόνια. Ωστόσο η κεντρική ιδέα του χώρου περιστρέφεται γύρω από τη διαχείριση ενός κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος εξυπηρετεί τόσο τις προσωπικές ανάγκες όσο και τις κοινωνικές σας συναναστροφές.


  • Διακόσμηση τοίχων 

Όταν οι τοίχοι σε ένα σπίτι είναι κενοί, χωρίς ούτε ένα μικρό στοιχείο διακόσμησης τότε το σπίτι δείχνει να μην είναι ολοκληρωμένο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι όλοι οι τοίχοι πρέπει να έχουν κρεμασμένους πίνακες αλλά σίγουρα πρέπει να διακοσμήσεις κάποια σημεία. Αυτό μπορείς να το κάνεις είναι να τους διακοσμήσεις είτε με ράφια, είτε με καθρέπτες είτε με ρολόγια τοίχου.



Στο Brand Homeville οι επιλογές που έχεις είναι άπειρες, γι΄αυτό μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου γούστο και στυλ! Επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση για περισσότερες πληροφορίες https://homeville.gr/product-category/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια