ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πιθανή η μελλοντική μείωση στις δοσολογίες των χημειοθεραπειών με τη βοήθεια της Κανναβιδιόλης (CBD)


 Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της κανναβιδιόλης (CBD) στον ανθρώπινο οργανισμό. Γενικότερα, η χρήση της ουσίας CBD στην ιατρική τα τελευταία χρόνια αλλά και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον, αναμένεται να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κάποιων χρόνιων παθήσεων και την ανακούφιση των ασθενών από τον πόνο.

Πρόσφατες μελέτες ερευνητών από το Ισραήλ, έδωσαν ενδείξεις ότι μελλοντικά θα είναι εφικτό να μειωθούν οι δοσολογίες από διάφορες χημειοθεραπείες με τη χρήση της κανναβιδιόλης (CBD). Mε αυτόν τον τρόπο, πολλοί ασθενείς θα μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο με πολύ λιγότερες παρενέργειες από ότι τώρα.

Η νέα αυτή μέθοδος έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα ερευνητών υπό την εποπτεία του Καθηγητή Alexander Binshtok και δρα απευθείας στα κακοήθη κύτταρα του οργανισμού παρακάμπτοντας τα υγιή κύτταρα στο σώμα, ανακουφίζοντας έτσι τους ασθενείς από τον πόνο και κάποιες παρενέργειες των χημειοθεραπειών. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής αναφέρει ότι οι περισσότερες μορφές χημειοθεραπείας της εποχής μας, δεν μπορούν να στοχεύσουν συγκεκριμένα στα προβληματικά κύτταρα, αλλά επιτίθενται ταυτόχρονα και στα υγιή κύτταρα του οργανισμού προκαλώντας έτσι πόνο στους ασθενείς.

Ο Δρ. Binshtok εξηγεί ότι η ομάδα του χρησιμοποιεί την κανναβιδιόλη κι ένα ακόμα στοιχείο, με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιήσει την πρωτεΐνη TRPV2, η οποία “ανοίξε” ένα κανάλι  μέσα στις κυτταρικές μεμβράνες του καρκίνου στο πάγκρεας και στη συνέχεια η ομάδα διοχέτευσε μια μειωμένη δοσολογία της ουσίας δοξορουβικίνη μέσα από αυτό το κανάλι, απευθείας στα καρκινικά κύτταρα προστατεύοντας έτσι τα υγιή, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο πόνος και οι παρενέργειες της θεραπείας στον ασθενή. 

Συνοψίζοντας, ο καθηγητής αναφέρει ότι αν και ακόμα οι έρευνες της ομάδας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν μπορούν ακόμα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποσοστό της αποτελεσματικότητας της μεθόδου που χρησιμοποιούν, είναι αισιόδοξοι ότι η ανακάλυψη τους αυτή θα  ανοίξει τον δρόμο για μια έναν πιο στοχευμένο τρόπο χορήγησης της χημειοθεραπείας σε ασθενής στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα κανναβιδιόλης στην Ελλάδα, μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕasyHemp.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια