ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η απάντηση Τζιώλη σε Τραπεζιώτη μέσω του «ΑΕΡΑ FM 99.5» για τα περί αρμοδιότητας... στις εργατικές Ρηγανά (ηχητικό + έγγραφο)


Διευκρινίσεις για το καθεστώς που διέπει τη λειτουργίατων εργατικών κατοικιών, έδωσε σήμερα, μιλώντας στον «ΑΕΡΑ FM 99.5» και το Νότη Ρεντίφη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης, απαντώντας ουσιαστικά στον εκπρόσωπο του Δικτύου "Act Now - Παρέμβαση Τώρα" Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο, είχε δηλώσει στην ίδια εκπομπή, ότι πρόκειται για αυθαίρετη ερμηνεία εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου των νομοθετικών διατάξεων (ν. 4430/2016) περί κοινόχρηστων χώρων του τ. Ο.Ε.Κ./Ο.Α.Ε.Δ. δείτε εδώ  που αφορούν τις παρεμβάσεις στις Εργατικές Κατοικίες Ρηγανά.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιώλης, ο Δήμος Αγρινίου, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες του, συντηρεί όλους τους ελεύθερους χώρους όπως έγινε το 2017 σε πεζοδρόμια και στην πλατεία της περιοχής, εργασίες που υπάγονταν στα πλαίσια συντήρησης. 

Όσον αφορά στην κυριότητα των παιδικών χαρών και των ελευθέρων χώρων με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και την τροποποίησή του (ν 4554/2018, άρθρο 38), ανήκει στον ΟΑΕΔ και δεν έχει περιέλθει στους Δήμους αυτοδίκαια, όπως υποστηρίζει το Δίκτυο " Act Now - Παρέμβαση Τώρα".

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγρινίου, ζήτησε το 2018 από τον ΟΑΕΔ την παραχώρηση με χρησιδάνειο του γηπέδου στο Ρηγανά, προκειμένου να εντάξει το έργο της ανακατασκευής του.
Διαδικασία η οποία υιοθετήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και το αρμόδιο Υπουργείο επικυρώνοντας τις ενέργειες του Δήμου Αγρινίου και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το aerasnews.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιώλη η ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και για τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στον τ.Ο.Ε.Κ/Ο.Α.Ε.Δ, όχι μόνο στις εργατικές Ρηγανά, αλλά και στις άλλες εργατικές, στα όρια του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να γίνει δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου και δείτε τη σχετική σύμβαση χρησιδανείου που αφορά το γήπεδο του Ρηγανά.

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια