Συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Δ.Σ η πρόταση Παπαναστασίου για την καθιέρωσης της αργίας της 11ης Ιουνίου

Με εισήγηση του Δημάρχου Αγρινίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η  καθιέρωση της 11 ης Ιουνίου κάθε έτους ως δημόσια εορτή, τοπικής και ιστορικής σημασίας, και ημέρα αργίας για το Αγρίνιο.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αφού έκανε αναφορά στα ιστορικά στοιχεία της απελευθέρωσης εισηγήθηκε:

1. Την καθιέρωση της ημέρας εορτασμού της 11ης Ιουνίου κάθε έτους, επέτειο απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό, ως δημόσια εορτή τοπικής ιστορικής σημασίας και ημέρα αργίας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και για τα σχολεία της πόλης μας. 

2. Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης, που εδρεύουν στο Δήμο Αγρινίου, να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής ιστορικής εορτής,σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του Δήμου Αγρινίου και σε συνεργασία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να καταρτίζεται με  απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου. Οι εκδηλώσεις του εορτασμού περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της  προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας  της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημοσίων κτηρίων, από τη δύση του ηλίου της προηγούμενης ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

4. Η απόφαση να αποσταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών για την προώθηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

5. Ειδικά για το έτος 2021, και μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να προβεί στις  απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των προγραμματιζόμενων εορταστικών εκδηλώσεων την 11η Ιουνίου 2021.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ανακοίνωσε ότι αύριο θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της  Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερώσει για τις δράσεις του Δήμου Αγρινίου για τις  επετειακές εκδηλώσεις σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης και να της επιδώσει επίσημη πρόσκληση να παραστεί στους εορτασμούς.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.