ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρουσίαση λογότυπου του Δήμου Αμφιλοχίας για την «Ελλάδα 2021»

 Ο Δήμος Αμφιλοχίας παρουσιάζει το λογότυπο για την «Ελλάδα 2021», το οποίο θα συνοδεύει τις ανακοινώσεις και τις προγραμματιζόμενες δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το λογότυπο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από την εικαστικό Έλενα Φέζου, απεικονίζει έφιππο τον αγωνιστή Γεώργιο Καραϊσκάκη ο οποίος, σύμφωνα με πλήθος αρχειακών εγγράφων, έδωσε μάχη στον Καρβασαρά τη νύκτα της 28ης Σεπτεμβρίου 1825, με αποτέλεσμα το θάνατο 300 τουλάχιστον Τούρκων και την καταστροφή  500 ζώων μεταφοράς. Η νυκτομαχία αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την παράλυση της πολιορκητικής δύναμης και της τροφοδοσίας του Κιουταχή, την κρίσιμη μάλιστα στιγμή που πολιορκούσε το Μεσολόγγι.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί την συντοπίτισσά μας κυρία Έλενα Φέζου για τη φιλοτέχνηση του λογότυπου του Δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι, με σκοπό τη δημιουργία ενός ιστορικού αρχείου της περιοχής μας το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» του Δήμου Αμφιλοχίας δέχεται πρωτότυπες εργασίες, έρευνες και άρθρα, τα οποία θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Δήμου dimosamfilochias.gr. Μπορείτε να στείλετε τα κείμενά σας στο email: grafeiotypous@dimosamfilochias.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια