ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Νεολαία ΜέΡΑ25 Δυτικής Ελλάδας: Λέμε ΌΧΙ στα σχέδια Κυβέρνησης και της Συγκλήτου του Παν. Πατρών

 Ο Πανεπιστημιακός κόσμος της Δυτικής Ελλάδας ήρθε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 αντιμέτωπος με την είδηση της επικύρωσης από μεριάς Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών -και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία- της πρότασης αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η εν λόγω πρόταση φέρνει μετακινήσεις, συνενώσεις και καταργήσεις τμημάτων για τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες αλλά και οι σύλλογοι φοιτητών έχουν δηλώσει επανειλημμένα την κατάφορη αντίθεσή τους. Την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν ήδη εκφράσει οι κατά τόπους οργανώσεις του ΜέΡΑ25 με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 Δυτικής Ελλάδας ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση την εναντίωσή μας στα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και διαμηνύουμε ότι θα βρεθούμε με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που ως κίνητρα έχουν κοντόφθαλμες πολιτικές επιλογές, σχετικές με την οικονομία και την καλύτερη αστυνόμευση.

Παράλληλα βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα της κοινωνίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας και απαιτούμε:

Α) την άμεση ανάκληση του αλγόριθμου που καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων,

Β) την άμεση πρόσληψη μελών ΔΕΠ όπου χρειάζεται,

Γ) την αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των τμημάτων που οδηγούνται σε κατάργηση, γεγονός που θα καταστήσει το πτυχίο τους ένα λευκό χαρτί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και

Δ) την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που φέρνει την αστυνομία στις σχολές μας.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα αυτά που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας στερεί και δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια