ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δράση ενημέρωσης για τον εμβολιασμό από το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, σήμερα, Παρασκεύη 2 Απριλίου του 2021, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τριχωνίδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας,  διαμοίρασε τα ενημερωτικά φυλλάδια, που δημιούργησε, στους πολίτες του Αγρινίου, προς πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού του δήμου μας σχετικά με τον κορωνοιό SARS-COV2 και την διαδικασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19, καθώς και γενικότερες πληροφορίες περι των εμβολίων αυτών, προάγοντας την σημαντικότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοιού σε ατομικό και μαζικό επίπεδο.

"Εμβολίασου, προστατέψου...!"





Ο Δήμος Αγρινίου (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας- Κοινωνικό Φαρμακείο- Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών) , ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδος  ενημερώνουν για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.
 Oι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό μέσω της άυλης συνταγογράφησης ή για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μέσω on-line πλατφόρμας (https://emvolio.gov.gr/). 
Εναλλακτικά, μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία, στα οποία, εφόσον προσκομίζουν  το ΑΜΚΑ, είναι σε θέση να κλείσουν ραντεβού για  τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευση του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:
Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).
Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν για όλους. Στόχος της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια