Η «Συμμαχία Πολιτών» δε θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση «δια περιφοράς» του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

 

Συνεπείς στις αρχές μας και σε όσα είχαμε ξεκάθαρα δηλώσει με ανακοίνωση μας από τις 10 Νοεμβρίου 2020 επαναλαμβάνουμε ότι αρνούμαστε να συμβάλουμε στην αυτοκατάργηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» δηλαδή το να επιλέγεις απλά σε ένα αρχείο word ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ, ΑΠΟΧΗ για κάθε θέμα υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δε συμβάλλει ούτε στην διαφάνεια των συνεδριάσεων ούτε στην πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

Αυτή η μέθοδος θεωρούμε πολύ απλά ότι δεν είναι συνεδρίαση.

Ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχουν συνεδριάσεις με «διαδικαστικά» θέματα. 

Εξάλλου στις συνεδριάσεις δε συζητούνται μόνο τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Δε νοείται συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στις Δημοτικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν επί της ουσίας, να καταθέσουν τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις τους, να θέτουν θέματα που απασχολούν την κοινωνία κλπ. 

Κάθε Δημοτική Παράταξη εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η φωνή της κοινωνίας θα πρέπει να ακούγεται.

Είναι χρέος όλων μας να περιφρουρήσουμε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει ήδη πληγεί βαρύτατα από τη συνεχή συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του. 

Ας μην πυροβολούμε άλλο τα πόδια μας. 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.