ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ναυπακτία- Κάλεσμα από Κίνηση Πολιτών σε διαβούλευση για τον αιολικό σταθμό στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος


Δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) του Υπουργειου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον αιολικό σταθμό που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη θέση «Ξεροβούνι» στο όρος Άγιος Κωνσταντίνος Ναυπακτίας, η οποία τίθεται προς δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10-5-2021!
Το συγκεκριμένο βουνό βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας (πάνω από τα χωριά: Σίμος, Λουτρά Στάχτης, Πλατανιάς, Κάμπος, Στύλια, Συκιά, Παλαιόπυργος, Ανθόφυτο, Γολέμι, Γάβρος) είναι χαρακτηρισμένο ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) και ανήκει στην περιοχή εξάπλωσης του προστατευόμενου όρνιου Gyps fulvus. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΕ» σχεδιάζει να τοποθετήσει τέσσερις (4) ανεμογεννήτριες ύψος πυλώνα εκατό (100) μέτρων και πτερύγια ακτίνας ογδόντα πέντε (85) μετρων.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από όλη την επικράτεια, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ναυπακτίας, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι κάτοικοι και οι σύλλογοι των περιοχής να λάβουν γνώση της παρακάτω ΜΠΕ (η οποία σε αρκετά σημεία αποτελεί αντιγραφή κάποιας άλλης μελέτης!) και να εκφράσουν την γνώμη τους, καταθέτοντας το ειδικό έντυπο Δ11.

Στην συνέχεια παρατίθενται οδηγίες για την συμμετοχή του κοινού στην δημόσια διαβούλευση:

Καταθέτουμε ΌΛΟΙ τις απόψεις/ενστάσεις μας για την εν λόγω ΜΠΕ, μέσω του ειδικού εντύπου "Δ11", το οποίο πρέπει να αποσταλεί με τη μορφή αρχείου "pdf" :
είτε

α) στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eprm.ypen.gr/src/App/w2/3240, κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στο ΗΠΜ με χρήση των κωδικών TaxisNet
είτε

β) στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: periv.energy@pde.gov.gr. Θέμα email: Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του έργου με τίτλο "ΑΣΠΗΕ στη θέση ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ (ΠΕΤ: 2102470826)". Επιπλέον ζητάμε να πρωτοκολληθεί η συμμετοχή μας στην διαβούλευση και να μας σταλεί αριθμός πρωτοκόλλου.

Οδηγίες για την εγγραφή σας στο ΗΠΜ: 1: https://drive.google.com/file/d/1vKthkhIdJSzjujmHzYRchx-vQkonOCWS/view?fbclid=IwAR0NVqgBwTDWdxLKsWQmIaoAvt0UmX-vMzzCyZjaDqZAzSkrtCYKeklpb3g και 2: https://drive.google.com/file/d/1mAxn91Sfr1mrUYCxZ-p3puJNo_KNaNuS/view?usp=sharing
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πρότυπο έντυπο Δ11, που περιέχει ήδη διατυπωμένες ενστάσεις (άρα συμπληρώνετε μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία και ύστερα το καταθέτετε στο ΗΠΜ): https://drive.google.com/file/d/1nZhCOhYP_bAapOtD_xZU4B2kEAD-ir_p/view?fbclid=IwAR1wnDCr5W6UUX0XOMdOPv-J3S5aD1Zq_QnkD9ZHhFlUOYQOCYTk4BiAUBg

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να γράψετε στο Δ11 και τις δικές σας παρατηρήσεις/ενστάσεις/σχόλια για την εν λόγω ΜΠΕ.
--

--- Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας ---

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια