Οι δράσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την Πρωτομαγιά

 Συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Απρίλη στον προαύλιο χώρο του Ε.Κ.Α. το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α. με τη συμμετοχή των προέδρων των σωματείων μελών του. Εκτίμησε τη δράση του και τις πρωτοβουλίες που πήρε το προηγούμενο διάστημα για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής και την ανάδειξη των προβλημάτων από την έξαρση της πανδημίας διεκδικώντας λύσεις.

Εκτίμησε επίσης ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να απαντήσουμε αποφασιστικά με απεργία , όπως έχουμε αποφασίσει όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα που επιβάλει την 10ωρη εργασία και βάζει ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει σε εργασιακά , ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το Δ.Σ. , κλιμακώνοντας τη δράση του μαζί με τα σωματεία , θα κάνει το επόμενο διάστημα πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης των εργαζομένων στους κλάδους , στους χώρους δουλειάς και στον τόπο κατοικίας τους με κορύφωση την 1η του Μάη.

Επειδή η 1η Μάη συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο αποφασίστηκε να γιορταστεί στις 6 Μάη ( σε πανελλαδικό συντονισμό ) και κήρυξε 24ωρη απεργία γιατί η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης , μέρα τιμής , μέρα αγώνα. Δεν είναι αργία και μέρα των λουλουδιών. Είναι απεργία και διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματα των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 21 Απρίλη και ώρα 6:30 στο Ε.Κ.Α. και καλεί όλα τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής.

Αποφάσισε να γίνουν εκδηλώσεις – εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και την Τετάρτη 5 Μάη και ώρα 9:00 μ.μ. εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με θέμα : Ένας χρόνος πανδημίας και οι δράσεις του Ε.Κ.Α. στην περιοχή. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βίντεο, ποιήματα, ομιλία, καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 10:30 π.μ. απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Καλεί όλους τους φορείς της περιοχής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να απευθύνουν χαιρετισμούς.

Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό, ταξικό «παρών» στις εκδηλώσεις, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Με παρακαταθήκη μας τον περσινό γιορτασμό της 1ης του Μάη , με οργανωμένη απειθαρχία συνεχίζουμε με σύνθημά μας :

«Οι νεκροί μας- τα κέρδη τους» βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής.

ΤΟ Δ.Σ.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.