ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο - Παρουσιάστηκαν τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα(φωτο-βίντεο)

 Tο Σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου  παρουσίασαν ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  με τον  εκπρόσωπο της εταιρείας  Γιώργος  Βουλγαρούδης   Brain Box   και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου. 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα οφέλη της  προώθησης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης  για  την προστασία του περιβάλλοντος: «Αλλάζουν οι συνήθειες μας και το Αγρίνιο γίνεται μια πόλη πιο ανθρώπινη με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους συνδημότες μας με την ηλεκτροκίνηση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για έναν σύγχρονο δήμο.  Σε εννέα σημεία της πόλης μας οι Αγρινιώτες, αλλά και οι επισκέπτες μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν τη βόλτα ή για τις υποχρεώσεις τους χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους. Το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα εύλογο διάστημα και ανάλογα με την ανταπόκριση των Δημοτών και τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη λειτουργία θα γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις. Κινούμαστε στο μέλλον  δημιουργώντας σταδιακά μια  πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Οι Αγρινιώτες  και οι επισκέπτες, πολίτες άνω των 18 ετών,  θα μπορούν να  χρησιμοποιούν  δωρεάν  καθημερινά  για μια ώρα, από  Δευτέρα έως Σάββατο (7.30 π.μ. έως  9.30 μ.μ.)   τα ποδήλατα που έχουν εγκατασταθεί σε 9 σταθμούς της πόλης.     

 Τα ειδικού τύπου ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν εγκατασταθεί στα εξής σημεία : 

Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια)

Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου

Οδός Καλλέργη 5 (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία)

Οδός Β. Σκιαδά 1 (Πλατεία Άρη Βελουχιώτη)

Πλησίον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου

Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου

Οδός Γούναρη 45 (έμπροσθεν γηπέδων μπάσκετ)

Συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου

Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη

Οι πολίτες μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέσω της εφαρμογής Agrinio Bikes, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android, είτε με τη χρήση της ηλεκτρονικής RFID κάρτας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο   site :  agrinio.gov.gr ή στο : agrinio.easybike.gr.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια