ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου : Κυβέρνηση σε αποσύνθεση

 Η κυβέρνηση κάθε μέρα και περισσότερο, διολισθαίνει σε σκανδαλώδεις πρακτικές αδιαφανούς και αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας. Τα κρούσματα πλέον είναι επαναλαμβανόμενα. Εντελώς ενδεικτικά:

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την «αυτοκρατορική» φρούρηση του κ. Φουρθιώτη από την Ελληνική Αστυνομία, ο πρώην υπουργός Εργασίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε σε εξίσου συγκλονιστικές  αποκαλύψεις για περίεργες μεθοδεύσεις αλλά και απειλές σε βάρος πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων από τον  κ. Φουρθιώτη, προκειμένου να εξασφαλίσει αδρή χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου.   Κι ενώ διαρκώς έρχονται στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις για τη δράση του κ. Φουρθιώτη και την αγαστή συνεργασία του με κυβερνητικά στελέχη, το Μέγαρο Μαξίμου κωφεύει εκκωφαντικά. Άραγε τι συνδέει τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Λίγες μέρες μετά, η κ. Μενδώνη, αφού πρώτα γέμισε με τσιμέντο τον ιερό χώρο της Ακρόπολης, αποφάσισε να τοποθετήσει επιγραφή με το όνομά της σε αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς και διαχρονικό σύμβολο του Ελληνικού πολιτισμού! Μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, η κ. Μενδώνη επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο διαψεύδοντας τα αναγραφόμενα στη σύμβαση που η ίδια απέστειλε στη Βουλή.

Σήμερα, με εμβόλιμη διάταξη σε νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί απροκάλυπτη παρέμβαση στο εσωτερικό του ΑΣΕΠ. Ο στόχος είναι να ανανεωθεί η θητεία των εκλεκτών της κυβέρνησης, κατά παράβαση των στοιχειωδών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση επεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα στη λειτουργία του ΑΣΕΠ που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, ως εχέγγυο της διαφανούς και αξιοκρατικής στελέχωσης του δημοσίου τομέα. Το θέμα λαμβάνει επικίνδυνες προεκτάσεις, αν αναλογιστεί κανείς, ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για το επόμενο έτος πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο... 

Τα φαινόμενα είναι πολλά. Όμως ας το γνωρίζουν καλά οι κυβερνώντες: Όσες αντιθεσμικές ενέργειες και να επιστρατεύσουν, όσα επικοινωνιακά τερτίπια και να σκαρφιστούν, πλέον οι πολίτες έχουν καταλάβει τις πραγματικές τους προθέσεις. 

Η φθορά της κυβέρνησης είναι ραγδαία και τα σημεία αποσύνθεσης που εμφανίζει αποτελούν πλέον  καθημερινό φαινόμενο. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.