ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου :Εργασιακός μεσαίωνας προ των πυλών

 «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», μας υπενθυμίζει η αλάνθαστη  λαϊκή σοφία.

Εν μέσω πανδημίας, εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, εν μέσω γενικευμένης εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο εργασιακό νομοσχέδιο. 


Όχι, το σχέδιό της δεν αποσκοπεί στην ενίσχυση και  στήριξη των εργαζομένων που δέχτηκαν βαρύτατο πλήγμα από την κρίση.  Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου, το οποίο:


  • Καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει δεκάωρη εργασία με δυνατότητα απλήρωτων υπερωριών.  

  • Προβλέπει απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα.

  • Καταργεί στην πράξη τις συλλογικές συμβάσεις, προβλέποντας την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων. 

  • Παρέχει απόλυτη ευελιξία στην τηλεργασία, αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους σε καταχρηστικές πρακτικές από πλευράς των εργοδοτών. 

  • Υπονομεύει τις  συνδικαλιστικές  ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. 


Τελικά, το μόνο πράγμα στο οποίο αποδεικνύεται συνεπής η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι η διαρκής προσπάθειά της να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να απορρυθμίσει πλήρως την αγορά εργασίας και να οδηγήσει τη χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα. Η πρωτοφανής  κρίση όχι μόνο δεν λειτούργησε ανασταλτικά για την κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως,  χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια συνδυασμένη και πολυμέτωπη  επίθεση στον κόσμο της εργασίας. 


Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τους  περιορισμούς που αυτή επιφέρει ως ευκαιρία για  την πλήρη αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την κατεδάφιση δημοκρατικών κεκτημένων δεκαετιών του κόσμου της εργασίας. 


Ας το καταλάβουν καλά στην κυβέρνηση:

 Δεν θα τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που ονειρεύονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας θα  αποτρέψει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.