ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χ.Σταρακά: «Η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές - καταστρατηγεί το χαρακτήρα τους.»

 Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, με αίτημά της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ζητάει την έκδοση ψηφίσματος, που θα καλεί την κυβέρνηση  να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο  για τις λαϊκές αγορές και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους.

Στην επιστολή της η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε, 

η κυβέρνηση με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ,έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από παραγωγούς και μικροπωλητές και αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές ,επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα τους.

Ακυρώνει κάθε έννοια του θεσμού των λαϊκών αγορών και ιδιαίτερα των παραγωγών-πωλητών, που είναι σημαντικός για την απευθείας διάθεση των παραγωγικών προϊόντων στους καταναλωτές.

Η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» στηρίζει τα αιτήματα  των παραγωγών των λαϊκών αγορών και ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε ψήφισμα με το οποίο θα απαιτεί  από την κυβέρνηση ,να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί.

Επιπλέον, θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει:

-Βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

-Εκσυγχρονισμός και εφαρμογή της τεχνολογίας.

-Ανασυγκρότηση και στήριξη αυτού του νευραλγικού κλάδου για τον παραγωγικό τομέα και την κοινωνία.

-Εξυγίανση και αναβάθμιση των λαϊκών αγορών σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

-Απόλυτη διαφάνεια και λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών».


Σε δήλωση της η Χριστίνα Σταρακά επισήμανε: 

Το νομοσχέδιο δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση και δεν λύνει τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Ο χαρακτήρας τους ,είναι να πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες. Αυτόν τον χαρακτήρα θα πρέπει να προστατεύσουμε στο νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θέλει σημαντικές αλλαγές. Ως δημοτικό συμβούλιο, οφείλουμε να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση με την οποία θα ζητάμε να διατηρηθεί ο χαρακτήρας τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια