Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νιας :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: Ηχηρό «όχι» στη σκλαβιά του 21ου αιώνα

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: Ηχηρό «όχι» στη σκλαβιά του 21ου  αιώνα

 • Απεργούμε στις 6 Μαΐου 2021 ενάντια στην διάλυση της δημόσιας Παιδείας – Υγείας Πρόνοιας  

 • Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, τον Συλλογικό άνθρωπο και μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. 

 • Συμμετέχουμε ως Β’ ΕΛΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου 

Εκείνη η Πρωτομαγιάτικη απεργία του 1886, στις ΗΠΑ, που βάφτηκε με αίμα, αφού εργάτες και διαδηλωτές δολοφονήθηκαν από την αστυνομία, άλλοι απαγχονίστηκαν και άλλοι καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια καταναγκαστικών έργων, είχε ως αποτέλεσμα 185.000 εργάτες να κερδίσουν το 8ωρο και τουλάχιστον 200.000 εργάτες να μειώσουν τον χρόνο εργασίας τους, από τις 12 στις 10 και στις 9 ώρες. Σε πολλές περιοχές αναγνωρίστηκε η ημιαργία του Σαββάτου, ενώ αρκετές βιομηχανίες σταμάτησαν την κυριακάτικη εργασία. Έτσι καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά ως η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και άρχισε να γιορτάζεται ως τέτοια, από το 1890. Ημέρα που οι εργαζόμενοι σε όλο τον πλανήτη θα απεργούν και θα διεκδικούν μαχητικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σήμερα, εν μέσω πάνδημων στρατοκρατούμενων υγειονομικών μέτρων, με «παράλυση» της δημόσια εκπαίδευσης, με δοκιμαζόμενο των πληθυσμό, εκατό χρόνια μετά τη νομοθέτηση του οκταώρου και στην Ελλάδα, αυτό το - κατακτημένο με αίμα - δικαίωμα της μισθωτής εργασίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει και να ισοπεδώσει όσα ελάχιστα άφησαν όρθια τα μνημόνια. 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το δεκάωρο χωρίς υπερωρίες, μόνο με κάποια ρεπό όποτε θέλει ο εργοδότης. Στοχεύει να επιβάλει με νόμο - τερατούργημα την απεργοσπασία, αφού θα πρέπει να εργάζεται το 40% των εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας. Επίσης επιχειρεί να ποινικοποιήσει την περιφρούρηση της απεργίας και να αφαιρέσει συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα που προστατεύουν τον συνδικαλιστή από την απόλυση και τις επαφές με τους εργαζόμενους. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση δηλώνει με θράσος πως «ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει επιτέλους και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο», που πάει να πει, φέρνει όλες εκείνες τις αντεργατικές ανατροπές που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Προσθέτει δε ότι παράλληλα «κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», που σημαίνει στην πράξη, παγιώνει και επεκτείνει τις απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους εργασίας. Τα κυβερνητικά σχέδια πρέπει να συναντήσουν την μαζική και ανυποχώρητη πανεργατική αντίσταση! Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη και προδοτική η στάση της ανυπόληπτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που τάχα αποφάσισε να κηρύξει απεργία στις 4 Μάη, την ημέρα δηλαδή που η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς. 

Την ίδια στιγμή, όμως, σε όλη τη χώρα προετοιμάζουμε ως εργατικό – δημοσιοϋπαλληλικό και εκπαιδευτικό κίνημα στις 6 Μάη την ηχηρή ενωτική μας απάντηση σ' αυτές τις άθλιες «ανατροπές του αιώνα». ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ, Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής, προστίθενται καθημερινά στο απεργιακό μέτωπο, που αρνείται να ξαναγίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα της δυστοπίας. 

Όλα αυτά σχεδιάζονται με βάση τα συμφέροντα των βιομηχάνων και της εργοδοσίας, και βεβαίως τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τυπικά του 8ωρου, άλλωστε, είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του πακέτου ανάκαμψης, από τα 75 δισ. που θα πάρει η χώρα. Έτσι, από τη μία η κυβέρνηση αναφέρεται στη «δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας» και από την άλλη αποκρύπτει, μαζί με όλους αυτούς του «ευεργέτες» του έθνους, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ δεν είναι παρά ακόμα μια θηλιά κρεμάλας για τους λαούς της Ευρώπης και για εμάς, που θα την πληρώσουμε με σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα, όπως η επιβολή της 10ωρης δουλειάς.

Αντιστεκόμαστε στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στη διάλυση της δημόσιας Yγείας-Πρόνοιας και ασφάλισης, στον αυταρχισμό και την αλαζονεία του Υπουργείου Παιδείας

Μόνο ο ανυποχώρητος και παρατεταμένος μαζικός – πανεργατικός αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

 • Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

 • Υπερασπίζουμε τα συνδικάτα, τους αγώνες, την απεργία και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

 • Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας!

 • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!

 • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις!

 • Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών καθηγητών!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς των Γ/σιων, Λυκείων και ΕΠΑΛ να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση - κινητοποίηση του ΕΚΑ στη Κεντρική Πλατεία στο Αγρίνιο στις 6 Μαΐου 2021, ώρα 10,30 πμ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


                  Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

                                          Γεώργιος Κατσίφας                                                   Βαγγέλης Τσούκας 


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
  Agriniolike 1
  Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.