ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνάντησης Καραγκούνη – Καρβέλη με επίκεντρο την αύξηση κρουσμάτων στην Αιτ/νια και το Κ.Υ Κατούνας

 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στην Πάτρα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Ιωάννη καθώς και με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου κ. Μπάκο Δημήτριο.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το μείζον ζήτημα της εξάπλωσης του covid19 και το πώς αυτή έχει επηρεάσει τις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας της 6ης ΥΠΕ και ειδικότερα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μπάκος μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι παρόλη την πίεση που δέχτηκε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, το οποίο από την αρχή της πανδημίας ανήκει στα νοσοκομεία αναφοράς covid19, πλέον υπάρχει μια σταθερότητα ως προς τα εισαγωγές ασθενών που νοσούν με κορονοϊό. Παρόλα αυτά όλο το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται ακόμη σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου αν παραστεί ανάγκη να συμβάλει σε περιστατικά που προέρχονται από το νόμο μας που ίσως χρειαστεί να διακομισθούν στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια ο κ. Κώστας Καραγκούνης επισκέφτηκε  το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη ο οποίος επίσης επιβεβαίωσε στον βουλευτή ότι όλες οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε επαγρύπνηση -και κυρίως της Αιτωλοακαρνανίας μετά την αύξηση των κρουσμάτων στο νομό- και είναι ικανά να παράσχουν την πλήρη υγειονομική φροντίδα που τυχόν παραστεί ανάγκη. Ειδικότερα  ο Διοικητής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στην περιοχή του Αιτωλικού και ευρύτερα στο δήμο Μεσολογγίου και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες. Επίσης γνωστοποίησε στον κ. Καραγκούνη  τις ενέργειες της ΥΠΕ για την αύξηση των εμβολιαστικών δομών ώστε να ΄΄τρέξει΄΄ πολύ πιο γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Περαιτέρω ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε στον κ. Καρβέλη για μια φορά το θέμα του Κέντρου Υγείας Κατούνας και την ενίσχυση αυτού με τους απαραιτήτους επικουρικούς ιατρούς ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Επισημάνθηκε βεβαία και από τους δυο ότι στο πρόσφατο παρελθόν όπως είχε ανακοινωθεί από τον κ. Καραγκούνη η ΥΠΕ είχε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τελικά προκήρυξε 2 θέσεις επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής, ωστόσο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων.

Παρόλα αυτά ο κ. Καρβέλης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι αμέσως  μετά την λήξη των προσωρινών  έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται αυτήν την στιγμή στο νομό Αιτωλοακαρνανίας θα κινηθούν με ταχύτητα  ξανά όλες οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κατούνας ώστε να λειτουργεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα και ετοιμότητα ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους του ορεινού Ξηρομέρου.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Μπάκο όσο και τον κ. Καρβελη για την πολύτιμη πρόσφορα τους και το έργο τους καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της κρίσης.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια