ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΔΑΚΕ Β’ ΕΛΜΕ για Πανεπιστήμιο: «Καλούμε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση»

Μόνο θλίψη προκαλεί η απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρίας Νίκης Κεραμέως με την οποία υποβαθμίζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία.

Αλήθεια, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν προβληματίσθηκε ότι στην πρότασή της ανταποκρίθηκε μόνο ένα Πανεπιστήμιο από τα 22 της επικράτειας;

Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Β΄ ΕΛΜΕ, που αγωνιστήκαμε για τα ιδεώδη της φιλελεύθερης παράταξης και τα συμφέροντα του συνόλου του ελληνικού λαού, καλούμε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση.

Δεν μπορεί η υλοποίηση μιας πολιτικής από μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει τη δημοκρατικότητά της, να στηρίζεται σε «πρόθυμους» που δεν υπηρετούν τα γενικότερα εκπαιδευτικά συμφέροντα, αλλά μόνο τα προσωπικά τους.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης αφορά το μέλλον της χώρας. Και αυτό το μέλλον δεν μπορεί να αποφασιστεί από λίγους. Απαιτείται διάλογος και συναντίληψη, αλλά και ενδελεχής εξέταση των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής.

Η πρότασή μας για ανάκληση της απόφασης θα δώσει τη δυνατότητα να διερευνηθούν κι άλλες λύσεις που δίνουν προοπτική στα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως η ρεαλιστική πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανού. Γιατί το μείζον δεν είναι ο αριθμός των Τμημάτων αλλά ο αριθμός των φοιτητών, κάτι το οποίο θα είναι αποτέλεσμα της προοπτικής βιωσιμότητάς τους.

Καλούμε, τέλος, το πολιτικό δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας αντί για «μεγαλόπνοες» και ουτοπικές προτάσεις να διατυπώσει και να υποστηρίξει ρεαλιστικές προτάσεις. Μόνο ενωμένοι οι Αιτωλοακαρνάνες μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια