ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παράταξη Σταρακά : Να παραιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στο θέμα του Πανεπιστημίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σταρακά

Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνει πια ο εμπαιγμός για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

Αυτή τη φορά  το καταστροφικό σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατάργηση τμημάτων, δεν θα περάσει.

Μόνο μια δυναμική και αποτελεσματική αντίδραση θα μπορέσει να ανατρέψει τα απαράδεκτα κυβερνητικά σχέδιά τους.

Απαιτείται συνολική κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Η αποχή, η παθητικότητα και οι προσωπικές στρατηγικές δεν οδηγούν πουθενά.


-Επειδή η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αποφάσισε αυθαίρετα την κατάργηση Πανεπιστημιακών τμημάτων εξαφανίζοντας την περιοχή από το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

-Επειδή μια ακόμη δήθεν μεταρρύθμιση στην Παιδεία αρχίζει και τελειώνει στην Αιτωλοακαρνανία και σε νομούς πέριξ της Αχαΐας.

-Επειδή διαχρονικά οι κυβερνήσεις εμπαίζουν τους φοιτητές και τους γονείς τους με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μεταφορές τμημάτων από το Αγρίνιο.

-Επειδή το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει ακαδημαϊκή βούληση για την ανάπτυξη τμημάτων  σε άλλες περιοχές πλην της πόλης της Πάτρας .

-Επειδή η δημοτική αρχή ,εκ του αποτελέσματος ,φαίνεται ότι χειρίζεται με λάθος τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, ως παρατηρητής των γεγονότων.

-Επειδή οι πολίτες του Αγρινίου δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και δεν κατοικούν σε "μια ακόμη πόλη που θέλει σχολές" όπως λένε οι φιλοκυβερνητικοί "μπροστινοί" διαφόρων αθηναϊκών Μ.Μ.Ε

-Κι επειδή ο λαός του Αγρινίου εμπαίζεται και λοιδορείται ως ο κουτοπόνηρος επαρχιώτης που θέλει να ζει παρασιτικά από "ενοίκια και σουβλάκια", ενώ η αλήθεια είναι ότι είναι ο μόνος που έχει χάσει τμήματα και σχολές στον τόπο του:


Η παράταξη μας,, προτείνει σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στην οποία  μας έταξαν οι πολίτες του Αγρινίου. Όχι ως μια πράξη επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά ως μια ύστατη κραυγή διαμαρτυρίας.

Να δηλώσουμε έτσι την αντίθεσή μας στην συστηματική απαξίωση, στην ακύρωση, στην καταστροφική ισοπέδωση του τόπου μας. 

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για εφησυχασμό, για αναμονή. Η τακτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε λάθος και δεν έφερε αποτελέσματα.

Δεν μπορούμε να παριστάνουμε την τοπική εξουσία όταν δεν έχουμε απολύτως καμιά δυνατότητα να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας κι όταν η κεντρική εξουσία δείχνει ότι δεν μας υπολογίζει.


Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά δηλώνει σχετικά:

« Η παράταξη μας, προτείνει να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, προκειμένου να δει το Υπουργείο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε "χάντρες και καθρεφτάκια" με σχολές που ίσως κάποτε γίνουν, την ώρα που αποψιλώνεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην πόλη μας.

Πάνω από όλα, οφείλουμε να παραιτηθούμε και να έρθουν οι κυβερνώντες να διοικήσουν την πόλη ,που τιμωρούν σχεδόν εμμονικά μαζί με τους παρατρεχάμενους/διαδρομιστές των Υπουργείων και τους εντολοδόχους αρθρογράφους που προσβάλλουν μονίμως μια πόλη που δεν γνωρίζουν στο ελάχιστο.

Η ευθύνη μας για το γεγονός ότι πολλοί και διάφοροι αγνοούν και θίγουν το Αγρίνιο είναι μεγάλη, ας τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες και δεν βλέπουμε τους συμπολίτες μας ψηφοθηρικά, όπως διατείνονται.

Όλοι εμείς, που μετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να σκίσουμε την όποια κομματική ταυτότητα έχει ο καθένας μας.

 

Η πρωτοβουλία περνά στα χέρια του δημάρχου που αγνοείται από το κόμμα του ,εξίσου με όλους εμάς τους υπόλοιπους αιρετούς».                                                                                                                                                                                                  Αγρίνιο Μπορείς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια