ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο - Απανωτές συσκέψεις για την ΄έξαρση της πανδημίας , κλειστά σχολεία στο Μεσολόγγι

 Έντονος προβληματισμός υπάρχει για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται στο Μεσολόγγι, γεγονός που οδηγεί σε έκτακτα μέτρα τις αρμόδιες και τις τοπικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου. Την Τετάρτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, δήλωσε ότι «ο δήμος και η επιτροπή υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων» και πρόσθεσε: «Εμπρός στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αιτωλοακαρνανία είναι σε επιφυλακή λόγω των συνεχών αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού. Απανωτές ήταν από το πρωί οι συσκέψεις στο Αγρίνιο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων. Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείου του Αγρινίου.

Εκεί αποφασίστηκαν τα εξής:

Επιχειρησιακή επικαιροποίηση του νοσοκομείου

Ανάπτυξη κλινών covid

Γενική επιφυλακή

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου όπου εκεί ελήφθη απόφαση για ​αντιμετώπιση και λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

efsyn.gr
φωτο aerasnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια