ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Πανηγυρίζει η Ι.Μ Βλοχού,τη μνήμη του θαύματος της Παναγίας Βλοχαϊτισσας το 1893 στο Καινούργιο

 Τo Σάββατο 5 Ιουνίου η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος, εορτάζει την ανάμνηση του πρώτου θαύματος διακοπής της ανομβρίας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βλοχαϊτίσσης, στην κωμόπολη του Καινουργίου στις 5 Ιουνίου του έτους 1893.

Πρόγραμμα Εορτής

Thn Παρασκευή 4 Ιουνίου  το απόγευμα θα τελεστεί  Μέγας Πανηγυρικός και το Σάββατο 5 Ιουννίου 7.00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.


Το γεγονός ότι στις 5 Ιουνίου τιμούμε το Θαύμα της Ιερής Εικόνας είναι άγνωστο στους περισσότερους μιας και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από το γεγονός...
 Κάτοικος του Καινουργίου ανέφερε στο "K" τα παρακάτω στοιχεία για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη χρονιά.

"Την χρονιά εκείνη υπήρξε πλήρη λειψυδρία στην περιοχή με αποτέλεσμα οι αγρότες και  όσοι ζούσαν από την αξιοποίηση της γης να  έχουν φθάσει σε κατάσταση απελπισίας,αφού δεν μπορούσαν να παράγουν σοδειά.

Έτσι κατόπιν παροτρύνσεως από ιερείς εκείνης της εποχής σχεδόν ολόκληρη η περιοχή νήστεψε για 40 ημέρες και καθημερινά προσεύχονταν για το "άνοιγμα των ουρανών".

Έτσι στις 5 Ιουνίου μετέφεραν την εικόνα από το μοναστήρι του Βλοχού προς το Καινούργιο.
Και πράγματι το Θαύμα έγινε,πριν η Ιερή Εικόνα φθάσει στο Καινούργιο,ξεκίνησαν οι πρώτες ψιχάλες,με τους Πιστούς να ευχαριστούν την Παναγία μας και κάθε χρόνο να τιμούν την μνήμη του Θαύματος που συνέβη,ως και σήμερα."


πηγή :kainourgiopress 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια