ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Αμφιλοχίας : Έργα παιδικών χαρών και ναυταθλητισμού συνολικής αξίας 293.000 ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση


 Έργα παιδικών χαρών και ναυταθλητισμού συνολικής αξίας 293.000 ευρώ του Δήμου Αμφιλοχίας εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση

Επενδυτικά έργα τα οποία θα αποτελέσουν καίριες παρεμβάσεις τόσο στις κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας όσο και στο παραλιακό μέτωπο Αμφιλοχίας και Μενιδίου, συνολικής αξίας 293.658 ευρώ, εντάχθηκαν πρόσφατα προς χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα: «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Αμφιλοχίας», αξίας 173.658 ευρώ (χρηματοδότηση μέσω του «Πράσινου Ταμείου», αρ. απόφασης 214.3.4/2021) και «Προμήθεια εξοπλισμού για αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 120.000 ευρώ (χρηματοδότηση μέσω της «Τριχωνίδα» Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, υπ’ αριθμ. πρωτ. 4425/10-6-2021 απόφαση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου).

Το πρώτο έργο, αφορά σε 26 παιδικές χαρές σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας, στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού. Το ποσό το οποίο θα εκταμιευθεί για τα έργα αυτά, έρχεται να προστεθεί στα 217.000 ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τόσο η παράκτια επιφάνεια του Δήμου όσο και η μορφολογία του Αμβρακικού κόλπου ενδείκνυνται για την ανάπτυξη ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, ζητήθηκε η χρηματοδότηση για την προμήθεια δέκα μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών και δύο μηχανοκίνητων φουσκωτών σκαφών συνοδείας, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης ιστιοπλοίας σε παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός είναι η δημιουργία δύο τέτοιων τμημάτων, ένα στην Αμφιλοχία κι ένα στο Μενίδι, αποτελούμενα από πέντε σκάφη και ένα συνοδευτικό σκάφος το καθένα.

Επίσης, από τον ίδιο πόρο, χρηματοδοτείται ένα ακόμη υποέργο το οποίο αφορά στην αναβάθμισης έκτασης η οποία βρίσκεται σε περίοπτη θέση εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης μέσω της δημιουργίας μιας νέας παιδικής χαράς στην Αμφιλοχία.

Με τα δύο αυτά έργα, υλοποιείται μέρος του σχεδιασμού του Δήμου Αμφιλοχίας που αφορά τόσο στη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου, όσο και της έμπρακτης προώθησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν στηρίζοντας έως τώρα ανεκμετάλλευτες προοπτικές. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια