ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Πρόταση από τον Γ.Καραμητσόπουλο για οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου Αγρινίου για τον εμβολιασμό


 Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στη χώρα μας αλλά η αλήθεια είναι όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και για αυτό απέχουμε πολύ ακόμη από το να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται απέναντι στον covid-19, που θα σημάνει το τέλος της πανδημίας. Η πραγματικότητα είναι ότι το ποσοστό όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί πανελλαδικά μέχρι τις 20 Ιουνίου είναι 29,36%. 

Είναι ένα ποσοστό βεβαίως που δεν δίνει όλη την εικόνα αφού υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από Νομό σε Νομό. Υπάρχουν περιοχές που το ποσοστό υπερβαίνει το 50% και άλλες που μόλις έχουν ξεπεράσει το 20% όπως είναι και η Αιτωλοακαρνανία που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά με το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως να είναι 22,81%. Δηλαδή βρισκόμαστε περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον πανελλαδικό Μ.Ο.

Παρότι στον Δήμο Αγρινίου έχουν αυξηθεί οι εμβολιαστικές γραμμές εξακολουθούν τα χαμηλά ποσοστά. Ένας παράγοντας για αυτό είναι το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δείχνει απροθυμία ή άρνηση να εμβολιαστεί για διαφόρους λόγους με κυριότερο την ανησυχία για τις επιπτώσεις του εμβολιασμού και τους κινδύνους που υπάρχουν.

Επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ανησυχίες είναι αποτέλεσμα ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και το προτείνουμε προς την Δημοτική Αρχή να υπάρξει μια οργανωμένη και μεγάλης κλίμακας καμπάνια ενημέρωσης από τον Δήμο Αγρινίου που θα πληροφορεί επίσημα και με στοιχεία για όλα όσα αφορούν τον εμβολιασμό ώστε να πειστούν όσοι έχουν τις επιφυλάξεις τους τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 

Αυτή η καμπάνια μπορεί να περιλαμβάνει ενημερωτικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μήνυμα, καταχωρήσεις σε ΜΜΕ, αναλυτικό πληροφοριακό έντυπο κ.α.

Βεβαίως ο Δήμος Αγρινίου με τις κοινωνικές δομές του έκανε ήδη σημαντική προσπάθεια σε αυτό όμως πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε χρειάζεται κάτι πολύ πιο οργανωμένο.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια καμπάνια ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά ώστε  να αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στον Δήμο μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στο επιθυμητό επίπεδο που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε κανονικά και κυρίως χωρίς φόβο.

Είναι μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει να σωθούν ζωές συμπολιτών μας γιατί δυστυχώς πληρώσαμε και πληρώνουμε και στο Αγρίνιο βαρύ το τίμημα της πανδημίας.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια