ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Παρουσία Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του Αγρινίου (φωτο - βίντεο)

 


Παρουσία της Πρόεδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιούνται  οι  εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιος Λιβανός. Παρόντες  οι Βουλευτές Κ. Καραγκούνης ,Γ. Βαρεμένος, Θ. Μωραΐτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Ν. Φαρμάκης, ο Υποστράτηγος Λ. Γιοβάνης, οι Δήμαρχοι Κ. Λύρος, Σπ. Κωνσταντάρας, Γ. Κατσούλας, Γ. Αποστολάκης, Γ. Τριανταφυλλάκης,  Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και εκπρόσωποι φορέων και  συλλόγων της πόλης.      

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η ιστορικός Ανθή Παπαθανασίου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων : «Για τη δικαιοσύνη του παρόντος και για τη δικαιοσύνη των αιώνων, το προσκλητήριο των ηρώων, στη λαμπρή τούτη στιγμή: Γιωργάκης Νικολού Βαρνακιώτης, Αλεξάκης Βλαχόπουλος, Γιώτης Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Στάϊκος, Θοδωράκης Γρίβας, Γώγος Μπακόλας, Ανδρέας Ίσκος, Δημήτρης Μακρής,  Κώστας Σαδήμας, Σωτήρης Κοτζαμάνης, Πέτρος Ντόβας, Αναγνώστης Καραγιάννης. Όλοι αυτοί, τα μεγάλα πρόσωπα της Αρχής μας! Και έσμιξαν με τους άλλους Μεγάλους της Επανάστασης του 1821  και ακολούθησαν τη δημιουργική της πορεία.  Όλοι μαζί, μίλησαν με το καργιοφίλι και την ασημένια πάλα, εγείροντας σε διαρκή χρόνο, την ένταση μιας φλόγας, για Αρετή και Ελευθερία». 

Αμέσως μετά, η κ. Κ. Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου μετέβησαν στο Μνημείο Πεσόντων διασχίζοντας την οδό Τσικνιά. Κατά μήκος της οδού είχαν στοιχηθεί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Αγρινίου μαζί με μέλη παραδοσιακών συγκροτημάτων της πόλης. 

Στην πλατεία Μαρίας Δημάδη τελέστηκε επιμνημόσυνη  από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και  ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.   










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια