ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το Καινούργιο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και τη μνήμη του π.Χριστόφορου Δαβράζου (φωτο)

Αφιερωμένη στη μνήμη του π.Χριστόφορου Δαβράζου, ιδρυτή  και πρώτου προέδρου του συλλόγου, ήταν η σημερινή  εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο .Σ.Ε.Α Καινουργίου η "Χρυσοχερια"στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο,με την υποστήριξη της υπηρεσίας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που κάθε χρόνο είναι η 14η Ιούνη ,μέλη και φίλοι του συλλόγου πρόσφεραν ζωή αιμοδοτόντας.

Ο πρόεδρος της "Χρυσοχεριάς" Κοσμάς Τασούλης ανέφερε με δήλωσή του στο kainourgiopress :"

Σήμερα τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με την 3η κατά σειρά αιμοδοσία για το 2021, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της συλλόγου π.Χριστόφορου Δαβράζου, ο οποίος πρόσφατα εκδήμισε.

Με τις μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ενισχύθηκε η τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Είμαστε περήφανοι για τα μέλη μας και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίνονται κάθε φορά με τόση προθυμία στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό.

Επίσης ευχαριστούμε το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγρινίου για την συνεργασία και την υποστήριξη και σε αυτή την αιμοδοσία"Η ανακοίνωση-κάλεσμα του συλλόγου αναφέρει :

 Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη τιμάται στις 14 Ιουνίου ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές αιμοδότες για την μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής.

Η Αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη που δωρίζει το αίμα του. Ενθαρρύνουμε και προσδοκούμε στην προσέλευση  εκείνων που δεν έχουν προσφέρει ακόμη αίμα.

Υπογραμμίζουμε την ανάγκη της τακτικής αιμοδοσίας όλο το χρόνο και την ανάγκη για καθολική πρόσβαση στην ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Τονίζουμε την ανάγκη για σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία καθώς και την ιατρική περίθαλψη  σε όλους.

Αρνούμαστε το τόσο πολύτιμο αγαθό που είναι η υγεία, να γίνεται εμπόρευμα.

Απαιτούμε υψηλό επίπεδο υπηρεσίες υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Οφείλουμε όλοι μας να παραβρεθούμε για να βοηθήσουμε τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οφείλουμε όλοι μας να αφιερώσουμε τον χρόνο μας για τον συνάνθρωπο. 

Είναι υποχρέωσή μας!

πηγή:kainourgiopress 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια