ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αιτ/νίας σχετικά με την παραίτηση του αντιδημάρχου Χρ. Γκούντα

Σχετικά με την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Γκούντα και τις αναφορές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Θεσμικά η διοίκηση του Δήμου ασκείται από την Δημοτική Αρχή. Ο εκάστοτε Δήμαρχος αναθέτει αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους οι οποίοι στην διάρκεια της θητείας τους συνήθως προσπαθούν να αποδείξουν ότι καλώς τους εμπιστεύθηκε την συγκεκριμένη θέση.

 Η διάρκεια της θητείας τους εξαρτάται τόσο από το έργο που παράγουν όσο και από τις συμφωνίες που υπάρχουν. Η νομοθεσία τους δίνει τα όπλα για την άσκηση της Διοίκησης και καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να κινηθούν προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον. Έτσι μπορεί για παράδειγμα να διατάξει ΕΔΕ όταν διαπιστώσει «κακώς κείμενα». Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαφωνούν με την πολιτική απόφαση της Διοίκησης, αυτή έχει την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση κάλυψης των υπηρεσιακών παραγόντων, δίνοντας την προβλεπόμενη από την Νομοθεσία έγγραφη εντολή με την οποία την Διοικητική και Υπηρεσιακή ευθύνη έναντι όλων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος. 

Από την άλλη έχουν να διαχειριστούν την υλοποίηση της πολιτικής του Δημάρχου και την πίεση για προσωπικές εξυπηρετήσεις από τους ψηφοφόρους τους, καθώς πολλές φορές συνυπάρχει και η αγωνία για το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον.

Από την άλλη μεριά οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ως αποστολή την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υλοποίηση των εντολών της Δημοτικής Αρχής με την διασφάλιση όμως της νομιμότητας.

Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα οποία στο τιμόνι της καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου ήταν ο κ. Γκούντας το πρόσημο της λειτουργίας ήταν κατά την άποψή μας θετικό παρά τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν – δυσλειτουργίες λόγω COVID 19, έλλειψης προσωπικού κλπ. -. 

Σε σχέση με την διαχείριση του προσωπικού και τις σχέσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας κάτι πέραν των συνηθισμένων διαφωνιών που επικρατούν σε κάθε εργασιακό χώρο και επιλύονται με διάλογο και συνεργασία.

Και ξαφνικά έχουμε ανακοίνωση παραίτησης που συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς ,γενικολογίες και την ανακάλυψη ότι μετά από τέσσερα χρόνια «το χάσμα συνεργασίας γενικότερα και επικοινωνίας με συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παραμένει αγεφύρωτο». Και αυτό συμβαίνει δύο μήνες πριν από την λήξη της θητείας του.

Εμάς μάλλον για ηρωική έξοδος μας μοιάζει, με χρήση του «εύκολου» θύματος του εργαζόμενου. Δεν πειθόμαστε ότι σήμερα παραιτείται ένας Αντιδήμαρχος, αύριο ένας άλλος Αντιδήμαρχος και μεθαύριο ο Δήμαρχος λόγω χάσματος συνεργασίας με συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι. Από το 2017 περιμένουμε τον κ. Αδάμη να τιμωρήσει αυτούς τους υπαλλήλους που δεν εμφανίζονται επί δεκαετίες στην εργασία τους ενώ πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και να μας πει και εμάς ποιοι είναι για να τους καταδικάσουμε. 

Καταλαβαίνουμε την σπουδή του κ. Γκούντα για το πολιτικό του μέλλον καταδικάζουμε όμως το γεγονός ότι για την διαχείρισή του χρησιμοποιεί εργασιακό bulling. Είναι αδιανόητη η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων με γενικόλογες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναμένουμε να μας πει και εμάς με συγκεκριμένα περιστατικά και με συγκεκριμένα πρόσωπα, που διαπιστώνει έστω και όψιμα «παραγοντιλίκι, χατζηαβάτικα, τυχοδιωκτισμός, τσιφλίκια και βόλεμα υπηρεσιακών, προσπάθειες απομοίωσης ρόλου και προσωπικότητας» προκειμένου να το καταδικάσουμε και εμείς.

Ελπίζουμε όλο αυτό να μην είναι προπέτασμα καπνού και να μην αδικεί τον εαυτό και την όποια προσφορά του από θέσεις ευθύνης στο Δήμο Αγρινίου πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

ΥΓ

Λίγο πριν την δημοσίευση της παρούσας ενημερωθήκαμε για νέα ανάρτηση του κ. Γκούντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία παρουσιάζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής των εργαζομένων απέναντι στους «κακούς» συνδικαλιστές.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Λυπούμαστε για τον κατήφορο και δεν θα ακολουθήσουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια