ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΕΚΑ ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο

Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων  ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Το κάλεσμα του Ε.Κ.Α αναφέρει :

"Αυτό το νομοσχέδιο  δεν  φτιασιδώνεται , δεν γιατρεύεται . Να αποσυρθεί τώρα!

Αυτό το νομοσχέδιο  έκτρωμα  δεν αφήνει τίποτα  ανέγγιχτο , δίνει χαρακτηριστική βολή  στα εναπομείναντα  εργατικά δικαιώματα , χτυπάει το 8ωρο, τη συνδικαλιστική δράση , το δικαίωμα στην απεργία , τα ασφαλιστικά  δικαιώματα ,   στέλνει τους εργαζόμενους στα δόντια της  εργοδοσίας να διαπραγματεύονται  ατομικά με τους εργοδότες  , με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό το νομοσχέδιο  μια θέση έχει, στον κάλαθο των αχρήστων .

 Ο Αντιπρόεδρος  του Ε.Κ.Α. , Γιώργος Ντουντούμης

Στέλνουμε μήνυμα  στην ξεδιάντροπη , υποταγμένη πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. , που βρίσκεται  σε διατεταγμένη υπηρεσία  στη διάθεση της κυβέρνησης  και των εργοδοτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα   έχει δώσει τα  πάντα να στηρίξει  τις κυβερνητικές επιλογές , για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο στα βουβά.

Στην αρχή έλεγε  δεν υπάρχει νομοσχέδιο, εθελοτυφλούσαν  απέναντι  στην κυβέρνηση που ο υπουργός  της  το πηγαινοέφερνε  στα κανάλια , χαρακτήριζαν  γελοιότητες  τις απεργίες των εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Στόχος τους ήταν  να μην υπάρξει καμιά  φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Όταν ο υπουργός   είπε ότι το νομοσχέδιο το γνωρίζουν όλοι  πολύ καιρό  πριν, η Γ.Σ.Ε.Ε. αναγκάστηκε να πει ότι στο νομοσχέδιο  υπάρχουν άρθρα  που δεν υπήρχαν  πριν  από τη μια μεριά και από την άλλη  ότι στο νομοσχέδιο  περιέχονται  και άρθρα  σε θετική κατεύθυνση. Άρα  γνώριζαν  και συνδιαμόρφωναν  με την κυβέρνηση  το αντεργατικό  έκτρωμα. Αυτοαποκαλύφθηκαν  , οι μάσκες έπεσαν της απαξιωμένης ηγεσίας ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου) , πάνε χέρι- χέρι  με τους βιομηχάνους  και την κυβέρνηση.

Κάτω από την πίεση του κινήματος  αναγκάστηκαν  να ρίξουν μια διαλυτική φιτιλιά  για απεργία  στις 10 Ιούνη  , προχωρώντας σε μια απεργία που δεν την πιστεύουν , για να σφυρίξουν  «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων , κόντρα στην απόφαση για απεργία στις 3 Ιούνη  από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα επικυρώσουμε το διαλυτικό τους σχέδιο και τις συγχύσεις που θέλουν να φέρουν στους εργαζόμενους.

Αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν  με  ημερομηνιακές  αλχημείες  για να σβήσουν το απεργιακό κλίμα  είναι πολύ  γελασμένοι .

Με την οργάνωση και τον αγώνα  μας θα βάλουμε  στην άκρη  όλους αυτούς  που υπονομεύουν  τους αγώνες μας  και θα δώσουμε τη μάχη για να αποσυρθεί  το αντεργατικό έκτρωμα.

  Το Ε.Κ.Α καλεί μέλη του  και τους φορείς  της περιοχής να δώσουν  όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία  της πανελλαδικής  πανεργατικής  απεργίας την Πέμπτη 10 Ιούνη  και να δώσουν δυναμικό – μαχητικό «παρών» στις 10:30 π.μ.  στην απεργιακή  συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός.

πηγή:kainourgiopress 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια