ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Βράβευση του Δήμου Αμφιλοχίας με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» (ELoGE)

 Με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» (ELoGE) βραβεύτηκε ο Δήμος Αμφιλοχίας, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, σε απονομή που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου. Μεταξύ των 69 Δήμων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον Β’ Κύκλο του Προγράμματος, ο Δήμος Αμφιλοχίας κατέκτησε την 15η θέση και απέσπασε το αντίστοιχο βραβείο για το επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους δημότες του.

Το πρόγραμμα για την απονομή του «Ευρωπαϊκού Σήματος Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» υλοποιείται από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η αξιολόγηση γίνεται μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων. Συγκεκριμένα, από τον ίδιο το Δήμο συμπληρώνεται ένα ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης, ενώ για να θεωρηθεί μια συμμετοχή πλήρης απαιτείται η συμπλήρωση επαρκούς αριθμού ανώνυμων ερωτηματολογίων τόσο από το προσωπικό του Δήμου όσο και από δημότες,  τα οποία κατατίθενται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι Δήμοι αξιολογούνται ως προς τη συμμόρφωσή τους με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες είναι: Εκπροσώπηση – Συμμετοχή των πολιτών και Δίκαιη Διεξαγωγή Εκλογών, Ανταπόκριση, Αποδοτικότητα και Αποτελεσματικότητα, Προσβασιμότητα και Διαφάνεια, Κανόνες δικαίου, Δεοντολογία, Ικανότητα και Επάρκεια, Καινοτομία και Προσαρμοστικότητα, Βιωσιμότητα και Μακροπρόθεσμος Προσανατολισμός, Υγιής Δημοσιονομική Διαχείριση, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πολυπολιτισμικότητα και Κοινωνική Συνοχή και Λογοδοσία.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να κάνουμε το Δήμο μας ακόμη περισσότερο διάφανο, συμμετοχικό, αποδοτικό και εξυπηρετικό προς τους δημότες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια