ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων στην Δυτική Ελλάδα ,ξεκινάει από Δευτέρα 12 Ιουλίου

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΔΕ ενημερώνει ότι υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας η σύμβαση με τον ανάδοχο για το πρόγραμμα «περισυλλογής, διαχείρισης ή / και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα για την τριετία 2021-2023 συνολικής δαπάνης μέχρι του ποσού των 2.962.499,46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει (χωρίς κόστος για τους ίδιους) την ανάγκη των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας για την διαχείριση των νεκρών παραγωγικών ζώων (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) με τρόπο που προστατεύει την Υγεία των Ζώων, το Περιβάλλον, αλλά και την Δημόσια Υγεία. 

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα συνδυάζει τη δυνατότητα δειγματοληψίας από βοοειδή και αιγοπρόβατα (πάνω από 24 ή 48 μηνών για τα βοοειδή και 18 μηνών για τα αιγοπρόβατα) για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, η οποία συνεπάγεται ενίσχυση των κτηνοτρόφων με 90 και 25 ευρώ ανά ζώο, αντίστοιχα. 

Οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν βοοειδή, χοίρους και αιγοπρόβατα μπορούν από την Δευτέρα 12/7/2021 να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2108960100 προκειμένου να δηλώνουν την ύπαρξη νεκρού ζώου. 

Η δήλωση πρέπει να γίνεται άμεσα και ο κτηνοτρόφος να διαθέτει πρόχειρο το μητρώο της εκτροφής του και το διαβατήριο (για τα βοοειδή) προκειμένου να τα επιδεικνύει στον οδηγό του αναδόχου  κατά την παραλαβή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια