ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για 1ο Γυμνάσιο: «Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών»


Συνεχίζεται η δίωξη ανήλικων μαθητών του 1ου Γ/σίου Αγρινίου οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από αίτημα της Δ/νσης του 1ου Γυμνασίου για εισαγγελική παρέμβαση στην κατάληψη των μαθητών.

Κατάληψη που γινόταν-όπως σε όλη τη χώρα εκείνη την περίοδο- προκειμένου να ανοίξει και να λειτουργήσει το σχολείο τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών κι εκπ/κών απέναντι στην πανδημία. Μια περίοδο που η κυβέρνηση-όπως και το επόμενο διάστημα- συνειδητά δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών κι εκπ/κών και μετακύλιε το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη», συνεχίζοντας τη λειτουργία υπεράριθμων τμημάτων, μη διορίζοντας εκπ/κούς, μη στελεχώνοντας τα σχολεία με προσωπικό για την ιχνηλάτηση και πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Αποτέλεσμα το άνοιγμα-κλείσιμο, «ακορντεόν» των σχολείων για σχεδόν 2 χρόνια με τεράστιες μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στους μαθητές.

Στηρίζοντας αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας κι αυταρχισμού η Δ/νση του σχολείου είδε στο πρόσωπο των ανήλικων μαθητών που αγωνίζονταν αυτούς που απειλούν την «τάξη και την ηθική» της αστικής κοινωνίας. Κάλεσε λοιπόν εισαγγελείς και αστυνόμους, κατέδωσε ονόματα και τους σέρνει στα δικαστήρια ως εγκληματίες. Και μάλιστα παρόλο που είχε το χρονικό περιθώριο να αποσύρει τις κατηγορίες.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν ταιριάζουν στο ρόλο του δασκάλου.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα ακόμη χειρότερο σχολείο, με το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, την ίδια ώρα εντείνεται ο αυταρχισμός και στέλνει ανήλικους μαθητές στα δικαστήρια για να τους «διδάξει» ότι «όποιος αγωνίζεται τιμωρείται».

Οι μαθητές που αγωνίστηκαν, μαζί με τους γονείς τους και τους εκπ/κούς σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα είχαν δίκιο. Είχαν δίκιο γιατί αγωνίστηκαν για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση ,για μια ζωή με δικαιώματα.

Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να απαντήσουμε με τον αγώνα μας απέναντι στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζει τις ζωές μας.

• Να παρθούν πίσω οι διώξεις απέναντι στους μαθητές τώρα!

• Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η καταστολή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια